Friday , 19 April 2024

Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Ηλεκτρονικά θα υποβάλλονται από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Αυτό ανακοίνωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης με αυτόν τον τρόπο ξεμπλοκάρει η διαδικασία καθώς λόγω της γραφειοκρατίας που είχε νομοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση μέχρι στιγμής από τις 17.442 αιτήσεις, έχει γίνει ρύθμιση σε μόλις δύο δανειολήπτες ενώ μόλις 30 έχουν υποβάλλει αίτηση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η αίτηση για την υπαγωγή στη διαδικασία ρύθμισης οφειλών υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (www.keyd.gov.gr) με την επιλογή του συνδέσμου «Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Προστασίας Κύριας Κατοικίας» ενώ η πρόσβαση γίνεται με τους κωδικούς του taxisnet.

Προϋποθέσεις

Για να εναχθεί κάποιος στο νέο προστατευτικό πλαίσιο θα πρέπει η αντικειμενική αξία της πρώτης κατοικίας να μην υπερβαίνει τις 250.000 ευρώ ενώ το ληξιπρόθεσμο ποσό του δανείου πρέπει να ανέρχεται ως μέγιστο ποσό στις 130.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των τόκων.

Όσον αφορά το ετήσιο εισόδημα των ενδιαφερόμενων, δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 12.500 ευρώ εφόσον στην κατοικία διαμένει μόνο ένα άτομο, 21.000 ευρώ εφόσον στην κατοικία διαμένουν δύο άτομα  και 26.000 ευρώ εφόσον στην κατοικία διαμένουν τρία άτομα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *