Friday , 19 April 2024

Η «Έξοδος» του Βασίλη Τσικάρα στην TV100

Ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100, προβάλλει στις 17:45 την ταινία «Έξοδος 1826».
Πρόκειται για ένα πολεμικό δράμα, βασισμένο στην ιστορική έρευνα του συγγραφέα και σκηνοθέτη Βασίλη Τσικάρα. Είναι η ιστορία των 120 ανδρών, Βλάχων από τη Σαμαρίνα, οι οποίοι άφησαν τις οικογένειες και τον τόπο τους και έσπευσαν να συμμετάσχουν και να υποστηρίξουν την Έξοδο του Μεσολογγίου. Μια ρεαλιστική απεικόνιση αυτής της μάχης της Ελληνικής Επανάστασης με στοιχεία μυθοπλασίας, που γυρίστηκε σε τέσσερις πόλεις της Ελλάδας με φυσικό τοπίο, με άλογα, όπλα, δυναμικές σκηνές μάχης και πολλά εφέ, καθώς και πρωτότυπη μουσική.

«Έξοδος 1826» – Ιστορική περιπέτεια ελληνικής παραγωγής 2017.
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Βασίλης Τσικάρας
Διευθυντής φωτογραφίας: Δημήτρης Σταμπολής
Ηθοποιοί: Δημήτρης Παπαδόπουλος, Λεωνίδας Κακούρης, Μαρία Ανδρούτσου, Αντώνης Σιώπκας, Χρήστος Μπάτζιος, Αγγέλα Βαγιωνά, Ειρήνη Τσιαούση, Κυριάκος Χρυσίδης, Γιάννης Περδίκης, Νίκος Νικολαίδης.
Υπόθεση: Ο καπετάνιος Μίχος Φλώρος επιστρέφει στη Σαμαρίνα, για να πάρει και άλλους άντρες και να τους οδηγήσει στο Μεσολόγγι, συμπληρώνοντας το ήδη υπάρχον σώμα, στη ντάπια του στρατηγού Μακρή. Έτσι με τη βοήθεια του προσωπικού του φίλου Ηλία Μανάκα κι άλλους 25 άντρες, ξεκινούν ένα μακρύ ταξίδι προκειμένου να συναντήσουν στο Μεσολόγγι, τον Ζήση Χατζημάτη και τους υπόλοιπους συμπατριώτες τους. Στις 31 Μαρτίου του 1826 ξεκινά η δύσκολη πορεία τους μέσα από τα βουνά. Την ίδια ώρα, οι γυναίκες στο χωριό προσπαθούν να μάθουν από την Ελένη Φλώρου, την πραγματική αιτία της ξαφνικής φυγής των αντρών τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *