Sunday , 29 May 2022

Η ακρίβεια έκανε «αλμυρή» και την τιμή της παραδοσιακής μπουγάτσας

Του Γ. Κατσιάνη
 

«Θύμα» της ακρίβειας έπεσε και η παραδοσιακή μπουγάτσα.

Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «Έξυπνη Οικονομία» της TV100 η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης «Μπουγάτσα Σαρρή», Ελένη Αμπατζίδου, η τιμή του προϊόντος αυξήθηκε κατά 10%-15%, τους τελευταίους μήνες.

«Η αύξηση των πρώτων υλών είναι μεγάλη. Ωστόσο, η λύση δεν είναι να αυξήσουμε ανάλογα την τιμή του τελικού προϊόντος διότι θα πέσουν κατακόρυφα οι πωλήσεις», τόνισε η κα Αμπατζίδου.  

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος παραγωγής της επιχείρησης, Δημήτρης Μπρεκάσης υπογράμμισε ότι το κόστος των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή μπουγάτσας, αυξήθηκε κατά 50%-60%(!).

«Ενώ ανεβαίνουν οι τιμές, τον τελευταίο μήνα έχουμε συνέχεια παραγγελίες από νέα καταστήματα που ζητούν μπουγάτσα. Μάλιστα, όλοι ζητούν την χειροποίητη μπουγάτσα», σημείωσε.

Για τα μυστικά της μπουγάτσας και τους λόγους για τους οποίους παραμένει διαχρονική, διατροφική αξία δείτε όλη την εκπομπή εδώ ΕΞΥΠΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: #65η(TV00-12/04/22) – YouTube  

Leave a Reply

Your email address will not be published.