Wednesday , 24 April 2024

Η απόφαση του Βερολίνου «φρενάρει» το ενδιαφέρον εκατοντάδων χιλιάδων Γερμανών τουριστών για διακοπές στην Ελλάδα

Του Γ. Κατσιάνη

«Φρένο» στη δυναμική που κατέγραψε το προηγούμενο διάστημα, η άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων Γερμανών στη χώρα μας αναμένεται να βάλει η χθεσινή απόφαση του Βερολίνου να εντάξει την Ελλάδα στις «περιοχές κινδύνου», λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μόνο τον Ιούνιο καταγράφηκαν 260.000 αφίξεις Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα, γεγονός που δημιουργεί θετικές προσδοκίες για επίτευξη του περσινού στόχου, όπου ενάμισι εκατομμύριο Γερμανοί επισκέφτηκαν την χώρα μας.

Ωστόσο, τα νεότερα δεδομένα καθιστούν δυσοίωνες τις προβλέψεις για φέτος, παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα «έχουμε φτάσει στο 65% των αφίξεων του 2019 στο αεροδρόμιο ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’, το οποίο αποτελεί τη βασική πύλη εισόδου για τους τουρίστες που φτάνουν στην Ελλάδα αεροπορικώς», σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.

«Η μηδαμινή θετικότητα στις πύλες εισόδου μας δείχνει ξεκάθαρα ότι η αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 στην Ελλάδα δεν σχετίζεται με τον τουρισμό. Και ακριβώς γι’ αυτό έχουμε ακόμη μεγαλύτερη υποχρέωση να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος», δήλωσε ο κ. Θεοχάρης, κατά την διάρκεια διαδικτυακής ημερίδας που διοργάνωσαν το υπουργείο Τουρισμού και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ).

Να σημειωθεί ότι το 2019 οι αφίξεις από την Γερμανία ανήλθαν σε 4 εκατομμύρια και τα αντίστοιχα έσοδα για την ελληνική οικονομία σε 4 δισ. ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *