Friday , 19 April 2024

Η αύξηση των κρουσμάτων ματαιώνει τις παρελάσεις για την εθνική επέτειο του «Όχι»

Του Γ. Κατσιάνη

Μπορεί η κυβέρνηση να φέρεται διατεθειμένη να τιμήσει την μνήμη του πολιούχου, Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη και την εθνική επέτειο του «Όχι» με τις καθιερωμένες μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις, ωστόσο η αύξηση των κρουσμάτων δημιουργεί νέα δεδομένα ως προς την τελική πραγματοποίηση των επετειακών εκδηλώσεων.

Η αρχή έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κώστας Καλαϊτζίδης αποφασίστηκε να ματαιωθούν οι παρελάσεις στο νομό, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ανάλογη ήταν και η απόφαση που έλαβαν χθες, Σάββατο οι φορείς της Πιερίας, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πλέον τριψήφιος (108).

Η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών

Ωστόσο, το μεσημέρι της Παρασκευής, το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία έκανε λόγο για «ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων».

«Συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021.Επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών και σημειώνεται ότι «η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί κανονικά την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου».

«Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια  60 λεπτών», τονίζεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *