Friday , 19 April 2024

«Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης συνεχίζει να υλοποιεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα της, παρά την πανδημία»

Του Κωνσταντίνου Ιακώβου,

Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης για Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς

Είναι γεγονός ότι η πανδημία άλλαξε την καθημερινότητα μας καθώς χρειάστηκε να αναθεωρήσουμε πολλά από τα πράγματα που είχαμε δρομολογήσει να υλοποιήσουμε.

Το φαινόμενο αυτό παρατηρήθηκε και στον χώρο της αυτοδιοίκησης, όπου δράσεις, έργα και προγράμματα που επρόκειτο να «τρέξουν» φέτος, είτε μετατέθηκαν χρονικά, είτε ανεστάλησαν.

Παρά τις δυσμενείς συνθήκες που διαμορφώθηκαν, τόσο στο πρώτο lockdown, όσο και σήμερα, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης συνεχίζει να εφαρμόζει απρόσκοπτα το πρόγραμμα της.

Έτσι, είδαμε να πραγματοποιούνται ασφαλτικές παρεμβάσεις σε οδικά τμήματα που έχριζαν άμεσης ανάγκης, να επιδιορθώνονται πεζοδρόμια, να δημιουργούνται ποδηλατόδρομοι και να κατεδαφίζονται επικίνδυνα κτίρια σε διάφορα σημεία του δήμου.

Επίσης, μετά από πολυετή ολιγωρία, υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση για την ανάπλαση της πλατείας Διοικητηρίου και άρχισαν και οι παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου της οδού Κριεζώτου.

Πέραν αυτών, ο δήμος στηρίζει τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με την μείωση των δημοτικών τελών κατά 12,5%-για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά (αθροιστικά περίπου 25%) ενώ οι επιχειρήσεις που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους κατά την πρώτη φάση της υγειονομικής κρίσης, απαλλάσσονται από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού.

Και αναφέρομαι ενδεικτικά σε κάποιες δράσεις-όχι στο σύνολο τους-καθώς  ο κατάλογος θα μπορούσε να  είναι μεγαλύτερος αν παρέθετα πρωτοβουλίες στον τομέα της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης πολιτών ή στην αγορά αστικών λεωφορείων, κοκ.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι βρισκόμαστε μόλις 14 μήνες μετά την ανάληψη ευθύνης από την παρούσα διοίκηση.

Την ίδια ώρα, κάποιοι εξακολουθούν να επιδεικνύουν μυωπική συμπεριφορά και να υποστηρίζουν αυθαίρετα ότι δεν γίνεται τίποτα στην πόλη.

Προφανώς, η ιδεοληπτική τους συμπεριφορά δεν τους επιτρέπει να αντιληφθούν ότι η πόλη μας αλλάζει και αναμορφώνεται, παρά την πανδημία.

Προφανώς, κάποια στιγμή θα πρέπει να πετάξουν από πάνω τους το «εγώ» και να συνταχθούν με το «εμείς», όπως άλλωστε απαιτείται να συμπεριφέρονται όσοι επιλέγονται από τους πολίτες να τους εκπροσωπούν στα κοινά.

Ας αφήσουμε κατά μέρους, λοιπόν τους εγωισμούς και ας δούμε πως μπορούμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί για το καλό της πόλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *