Thursday , 28 March 2024

Η Ελληνική Βιομηχανία Κονσερβοποιίας (ΕΛΒΑΚ Α.Ε.) εντάσσεται στο Δίκτυο Διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Υπεγράφη στις 05/03/21 η σύμβαση σύνδεσης της βιομηχανίας Κονσερβοποιίας ΕΛΒΑΚ Α.Ε. με το  δίκτυο διανομής φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Επιπλέον 2.300.000 Νm3 φυσικού αερίου θα διανέμονται ετησίως από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, καθώς οι απαιτήσεις της παραγωγικής δραστηριότητας της βιομηχανίας είναι ιδιαίτερα υψηλές. Σε εναρμόνιση με τον στρατηγικό της σχεδιασμό, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, διευρύνει τη διείσδυση του φυσικού αερίου  σε ακόμα περισσότερες βιομηχανίες υψηλής ενεργειακής ζήτησης, προσφέροντας οικονομικά και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα.

Η  ΕΛΒΑΚ Α.Ε., ως μία από τις μεγαλύτερες Βιομηχανίες Κονσερβοποιίας στη χώρα, εδρεύει στην περιοχή της Λάρισας,με ιστορία που ξεκινά από το 1972. Η εταιρεία παρουσιάζει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, εξάγοντας το σύνολο σχεδόν της παραγωγής της στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά σε περισσότερες από 70 χώρες, μεταξύ των οποίων το Μεξικό, η Βραζιλία, και η Κίνα.

Η βιομηχανία ΕΛΒΑΚ Α.Ε. αναπτύσσει την παραγωγή της με γνώμονα τη βιωσιμότητα και με θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο για τις κοινωνίες που δραστηριοποιείται. Μέσα από την εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών, προσφέρει προϊόντα ύψιστης ποιότητας, στοχεύοντας παράλληλα στη διατήρηση των φυσικών πόρων.  Η μετάβαση της παραγωγικής μονάδας στη χρήση του φυσικού αερίου βρίσκεται στο επίκεντρο της οικολογικής φιλοσοφίας της εταιρείας, καθώς έτσι επιτυγχάνεται η βελτίωση της περιβαλλοντικής της επίδοσης.

Η Διευθύντρια Ανάπτυξης Αγοράς Φυσικού Αερίου Θεσσαλίας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κα. Ευθυμία Καλογήρου στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε ότι μια ακόμη βιομηχανία εντάσσεται στο Δίκτυο Διανομής της Εταιρείας. Αφού ληφθούν όλες οι απαραίτητες άδειες, το έργο θα ξεκινήσει άμεσα ώστε να ολοκληρωθεί η τροφοδότηση της βιομηχανίας με φυσικό αέριο στα τέλη Μαΐου. Πλέον, με την εφαρμογή ακόμη χαμηλότερων τιμολογίων διανομής από το 2021, η βιομηχανική παραγωγή καθίσταται πιο ευέλικτη και πιο ανταγωνιστική στις συνθήκες της σύγχρονης αγοράς.

Το φυσικό αέριο προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί στους ατμολέβητες με συνολική εγκατεστημένη ισχύ ~ 14.500 kW, μέγιστη ωριαία κατανάλωση φυσικού αερίου ίση με 1.450 κυβικά/ώρα και πίεση τροφοδοσίας 1,5 bar.

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, με την υλοποίηση του ολοκληρωμένου επενδυτικού προγράμματος, στηρίζει την ανάπτυξη και συμβάλλει στη μείωση του ενεργειακού κόστους αλλά και του ανθρακικού αποτυπώματος των ενεργοβόρων βιομηχανιών. Άλλωστε, η αυξανόμενη χρήση του φυσικού αερίου – ως μεταβατικού για τη μεταλιγνιτική εποχή καυσίμου – συντελεί καθοριστικά στην επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων της Πολιτείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *