Friday , 29 March 2024

Η ελληνική επιχείρηση που έκανε γνωστά στην εγχώρια αγορά τα λαχανικά στον…ατμό

Ένα νέο μοντέλο παραγωγής και διατροφής λάνσαρε η εταιρία  “Αγρόκηπος Χαλβατζή” το 2012, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Ειδικότερα, δημιούργησε τα λαχανικά για μαγείρεμα στον ατμό, τα οποία σήμερα πρωταγωνιστούν τόσο την ελληνική αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού.

Πρόκειται για μια επαναστατική αντιπρόταση στην κατηγορία του φρέσκου προϊόντος καθώς συνδυάζει τη φρεσκάδα του νωπού με την ευκολία στη χρήση, την ασφάλεια και την εγγύηση ποιότητας του συσκευασμένου προϊόντος.

Λαχανικά κολοκύθας, παντζάρια και όσπρια δίνουν τη δυνατότητα στον καταναλωτή να τα χρησιμοποιήσει σε σαλάτες,dressing και σούπες σε διάστημα ως έξι μήνες.

“Πριν από 10 χρόνια, ιδρύσαμε μία ομάδα παραγωγών από 15 άτομα, καλλιεργώντας μια έκταση, επιφάνειας 3.000 στρεμμάτων. Τα προϊόντα συλλέγονται, πλένονται και αποφλοιώνονται στον ατμό. Δεν περιέχουν κανένα συντηρητικό στοιχείο”, δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Δημήτρης Χαλβατζής, ο οποίος σημείωσε πως κάθε χρόνο διατίθενται προς πώληση 20.000 τόνοι φρούτων.

Από την Αθήνα στην Σκύδρα Πέλλας

Η οικογενειακή επιχείρηση εγκαταστάθηκε από την Αθήνα στη Σκύδρα Πέλλας το 1998.

Εκτός από τη μονάδα παραγωγής, η εταιρεία διαθέτει μονάδα μεταποίησης, συσκευασίας και τμήμα αποθήκευσης.

Το 80% της παραγωγής πωλείται στη εγχώρια αγορά και το υπόλοιπο 20% σε χώρες της Ευρώπης και των Βαλκανίων.

Παράλληλα η “Αγρόκηπος Χαλβατζής”  παράγει μαρμελάδες, φρουτοσαλάτες και  κομπόστες.

Να σημειωθεί ότι όλοι οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στην επιχείρηση είναι κάτοικοι της περιοχής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *