Friday , 29 March 2024

Η επιβίωση των ΜΜΕ στόχος του νέου δ.σ. του ΕΣΘ – Νέα θητεία στην προεδρία για τον Παντελή Φιλιππίδη

Συγκροτήθηκε σε Σώμα, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στο οποίο επανεξελέγη Πρόεδρος ο κ. Παντελής Φιλιππίδης.

Η συγκρότηση σε Σώμα έχει ως εξής: 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        :      Παντελής Φιλιππίδης

Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ         :      Κοσμάς Καλογιάννης

Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ         :      Νικόλαος Ιωάννου

Γ΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ          :      Θεόδωρος-Νίκος Χιονίδης

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ        :      Πάνος Μενεξόπουλος                                          

ΤΑΜΙΑΣ                            :      Μαρία Χαραλαμπίδου

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Παντελής Φιλιππίδης δήλωσε τα εξής:

«Στόχος της εκλεγμένης Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και μέλημά της, είναι η επιβίωση των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης μας, στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε εν μέσω της πανδημίας του covid-19  και μ’ αυτό τον στόχο θα συνεχίσουμε την επόμενη τριετία.

Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι αναμφίβολα  πρώτη προτεραιότητα της Πολιτείας αλλά και της ίδιας της κοινωνίας. Δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα χωρίς υγιείς πολίτες, χωρίς ικανό Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα διασφαλίζει το δικαίωμα στην υγεία.

Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις σε κάθε επιχείρηση και στην αγορά στο σύνολό της. Επιπτώσεις που θα ενταθούν, θα δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα που πρέπει να απασχολήσουν την Ελληνική Κυβέρνηση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και κάθε άλλο φορέα της πόλης.

Οι λύσεις που απαιτούνται πρέπει να είναι δραστικές, ουσιώδεις και άμεσες. Πρέπει να φτάνουν και να θεραπεύουν το πρόβλημα, όχι απλά να το μεταθέτουν. Τη στιγμή που η Θεσσαλονίκη πλήττεται από την πανδημία χρειάζονται δραστικές αποφάσεις και στον τομέα της υγείας αλλά και της οικονομίας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συντάσσεται με την συλλογική αυτή προσπάθεια της πόλης για την ανάσχεση της πανδημίας. Χαιρετίζει αποφάσεις και πρωτοβουλίες που λαμβάνονται προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως για παράδειγμα τη μείωση των Δημοτικών Τελών από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τις προσπάθειες για ανάταξη και ενίσχυση των συγκοινωνιών. Αντίστοιχα, τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για οικονομική ενίσχυση του επιχειρείν και τις δέσμες μέτρων του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ελάφρυνση των κατοίκων και των επιχειρηματιών.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δηλώνει ότι είναι σύμμαχος κάθε προσπάθειας καθώς μόνο μαζί μπορούμε να πετύχουμε την υπέρβαση των δυσκολιών. Προτεραιότητα στην υγεία και αμέσως μετά η οικονομία της πόλης».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *