Wednesday , 17 April 2024

Η Θεσσαλονίκη στην 39η θέση του συνεδριακού τουρισμού για το 2019

Σ.Ξανθοπούλου

Η Θεσσαλονίκη το 2019 βρέθηκε στην 39η θέση στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τους συνεδριακούς προορισμούς, ενώ το 2020 θα είναι μια χρoνιά κατά την οποία θα γίνει προσπάθεια ελαχιστοποίησης των ζημιών. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Δ.Σ του Thessaloniki Convention Bureau Γιάννης Ασλάνης, στο 3o Destination Update Webinar της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο αυτό και η 85η ΔΕΘ πρόκειται να πραγματοποιηθεί με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ – Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης “ακολουθώντας τα πρωτόκολλα, η Θεσσαλονίκη θα γίνει η πρώτη πόλη πανευρωπαϊκά που θα κάνει την αρχή στη διοργάνωση συνεδρίων και εκθέσεων”.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του κύκλου των διαδικτυακών σεμιναρίων Destination Update Webinars για την επόμενη μέρα του τουρισμού, ο συντονιστής των διαδικτυακών σεμιναρίων, Τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος υπογράμμισε ότι «ο συνεδριακός τουρισμός βρίσκεται σε προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς δημιουργεί υπεραξία στην περιοχή. Είμαστε σε διαρκή συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού, προκειμένου να υλοποιήσουμε ένα τριετές πλάνο ώστε να βρεθούμε σε υψηλότερη θέση από αυτή που είχαμε πριν την υγειονομική κρίση».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *