Tuesday , 23 April 2024

Η ιστορία της Θεσσαλονίκης μέσα από… έξυπνες πινακίδες

Πόσοι μπορούν να ανακαλέσουν στη μνήμη τους ποιος ήταν ο Ιωάννης Τσιμισκής, πώς συνδέεται ο γάλλος Κάρολος Ντηλ με τη Θεσσαλονίκη ή ποια ήταν η προσφορά στην πόλη του Ιωάννη Κούσκουρα;

Η ιστορία που κρύβεται πίσω από κομβικούς δρόμους της πόλης αποκαλύπτεται πλέον μέσα από τις 450 έξυπνες πινακίδες ονομασίας οδών, οι οποίες τοποθετούνται στην περιοχή του ιστορικού κέντρου από τον δήμο Θεσσαλονίκης με χορηγία της εταιρείας «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε».

Οι πρώτες πινακίδες ονομασίας και ιστορικών πληροφοριών που ενσωματώνουν τη χρήση QR-Code και ετικετών NFC (Near Field Communication), τοποθετήθηκαν το πρωί στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και του διευθυντή Ψηφιακού Μετασχηματισμού της εταιρείας, Σάββα Τορτοπίδη.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία που αναλήφθηκε αποκαλύπτονται και παρουσιάζονται στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης σειρά πληροφοριών που έχουν να κάνουν «με όλη αυτή τη βαριά και ουσιαστική ιστορία που κουβαλάει αυτή η πόλη των 24 αιώνων».

Μάλιστα, τόνισε ότι δεν πρόκειται μόνο για καλαίσθητες αλλά και για έξυπνες πινακίδες, καθώς με τη χρήση της τεχνολογίας και των έξυπνων κινητών κάθε πολίτης μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες.
Από την πλευρά του, ο κ. Τορτοπίδης υπογράμμισε πως η εταιρεία, μέσω του προγράμματος ‘Καθημερινές Δράσεις’ βρίσκεται σταθερά δίπλα στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, ενισχύοντας την κοινωνία, όπου υπάρχει ανάγκη.

«Στην προκειμένη περίπτωση, μέσα από αυτήν τη δράση σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης, κάναμε ακόμη ένα βήμα παραπέρα, εκσυγχρονίζοντας υποδομές της πόλης, εφαρμόζοντας τεχνολογικές καινοτομίες και επιβεβαιώνοντας ότι όλοι μαζί μπορούμε να πάμε μπροστά», δήλωσε. 

Να σημειωθεί ότι στις νέου τύπου πινακίδες αναγράφονται σύντομες πληροφορίες σχετικά με την ονομασία κάθε δρόμου, τόσο στα ελληνικά, όσο και στα αγγλικά ενώ με τη χρήση της τεχνολογίας NFC οι διερχόμενοι θα μπορούν μέσω του κινητού τηλεφώνου τους να έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα με τις πληροφορίες για κάθε δρόμο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *