Friday , 19 April 2024

“Η κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει ότι στηρίζει έμπρακτα τους ελεύθερους επαγγελματίες,οι οποίοι αποτελούν και τη ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας”

Του Κώστα Ιακώβου,

Πρόεδρος ΟΕΕΘ,

Οικονομικός Επόπτης ΕΕΘ

Αναμφισβήτητα, η μη διεξαγωγή της 85ης ΔΕΘ για υγειονομικούς λόγους, θα επιφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στην τοπική οικονομία.

Ωστόσο, η παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και η συνάντηση του με τους φορείς της πόλης, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανάδειξη των ζητημάτων που προβληματίζουν

τους παράγοντες της αγοράς.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι επιτακτική η ανάγκη για τη θέσπιση από την πλευρά της κυβέρνησης, μιας σειράς μέτρων που θα συμβάλλουν στην τόνωση της ρευστότητας και στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας.

Η παράταση της μείωσης κατά 40% για ένα χρόνο, τόσο των ενοικίων,όσο και των εργοδοτικών και ασφαλιστικών εισφορών καθώς και η μείωση κατά 50% των κοινόχρηστων χώρων και των δημοτικών τελών, αποτελούν παρεμβάσεις που αναμένεται να ανακουφίσουν τις επιχειρήσεις.

Επιπλέον,η οριζόντια μείωση του ΦΠΑ στο 6% για όλα τα προϊόντα και το πάγωμα όλων των οφειλών προς το δημόσιο και τους δήμους για τις πληττόμενες επιχειρήσεις αναμένεται να δώσουν νέα πνοή στην οικονομική δραστηριότητα.

Επίσης, η χορήγηση επιπλέον οικονομικής ενίσχυσης προς τις πληττόμενες επιχειρήσεις και η εφαρμογή ενός υγειονομικού πρωτοκόλλου για την επανεκκίνηση και την ορθή λειτουργία ορισμένων επαγγελματικών κλάδων φαντάζουν ως ιδανικά μέτρα για να αντιμετωπιστεί επικουρικά η ζοφερή κατάσταση.

Μέχρι σήμερα,η κυβέρνηση έδειξε ότι στηρίζει την επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική οικονομία.

Μένει να αποδείξει ότι και τους επόμενους μήνες, θα συνεχίζει να συμπαραστέκεται στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους,οι οποίοι αποτελούν και την ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν δεν γίνουν γρήγορες κινήσεις τότε σίγουρα θα έρθει ο θάνατος του εμποράκου μέχρι το τέλος του 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *