Thursday , 18 April 2024

Η Μακεδονική Κουζίνα ταξιδεύει στη Στουτγκάρδη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

Η διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής που θα γίνουν από τις 14 έως τις 19 Φεβρουαρίου στη Στουτγκάρδη, είναι ο επόμενος στόχος της Λέσχης Αρχιμαγείρων και Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος, όπως ανακοινώθηκε στην διάρκεια του Ετησίου Συμποσίου της Λέσχης.
Η  Ομάδα της Λέσχης, η οποία συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής,  θα παρουσιάσει γεύμα από τη Μακεδονική Κουζίνα, προβάλλοντας ταυτόχρονα τα τοπικά προϊόντα. Στη μεγάλη αυτή διοργάνωση της γαστρονομίας, που πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια, θα λάβουν μέρος 2000 σεφ, από 59 χώρες, θα ετοιμαστούν 7.000 μενού ενώ ο αριθμός των επισκεπτών θα φθάσει στις 28.000. “Για το γεύμα της Μακεδονικής Κουζίνας θα πληρώσουν 120 πελάτες από όλο τον πλανήτη. Συμμετέχουμε με την υποστήριξη του περιφερειακού ταμείου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την οποία ευχαριστούμε θερμά”, τόνισε ο team manager Χρήστος Γκότσης, αντιπρόεδρος α’ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.

“Η γαστρονομία είναι υψηλού επιπέδου υπηρεσία, αναπόσπαστο κομμάτι του τουριστικού προϊόντος”, τόνισε σε επιστολή του που διαβάστηκε στο Συμπόσιο, ο υφυπουργός τουρισμού Μάνος Κόνσολας.

“Τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, απέδειξαν ότι αγαπούν τον τόπο τους, γιατί σε εθελοντική βάση προσφέρουν και παρέχουν στήριξη προκειμένου να προβάλουμε τις συνταγές της Μακεδονικής Κουζίνας, εντός και εκτός Ελλάδος. Δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτε χωρίς την πολύτιμη βοήθεια τους”, υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. 

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσσιος, στην ομιλία του επεσήμανε ότι “το ζητούμενο είναι να βρεθεί στέγη για την Λέσχη” και μάλιστα πρότεινε η έδρα της Λέσχης να μεταφερθεί στην Χαλκιδική. 

“Πρεσβευτές της Μακεδονικής Κουζίνας” χαρακτήρισαν τους σεφ της Λέσχης ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας Σωτήρης Μπάτος και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Θεοφάνης Παππάς. Στο στόχο των Ολυμπιακών Αγώνων Μαγειρικής αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδους Γιώργος Μαστροδημήτρης, executive chef.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσσιος, στην ομιλία του επεσήμανε ότι “το ζητούμενο είναι να βρεθεί στέγη για την Λέσχη” και μάλιστα πρότεινε η έδρα της Λέσχης να μεταφερθεί στην Χαλκιδική.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *