Friday , 29 March 2024

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις Σέρρες στις 29 Ιουνίου, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου, Αλέξανδρου Χρυσάφη – Συναντήθηκαν σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Σερρών επέδωσε επίσημη πρόσκληση προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να επισκεφθεί τις Σέρρες και να τιμήσει με την παρουσία της τις  εκδηλώσεις εορτασμού των 108 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης των Σερρών στις 29 Ιουνίου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση του Δήμου Σερρών να παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού, καθώς και στην επετειακή συναυλία το βράδυ της 29ης Ιουνίου, κατά την οποία θα παρουσιαστεί σε πρώτη εκτέλεση «Ο Ύμνος των Σερρών» του Σερραίου μουσικοσυνθέτη Γιώργου Ανδρέου.

Επίσης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε και την πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμαρχος Σερρών να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις της 29ης Ιουνίου και να παρελάσει άγημα της Προεδρικής Φρουράς, εφόσον φυσικά το επιτρέψουν οι συνθήκες και η εξέλιξη της πανδημίας.

Παράλληλα, ο κ.Χρυσάφης ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το πρόγραμμα δράσεων  του Δήμου Σερρών «Ελλάδα 2021 – Σέρρες 2021» για τον εορτασμό της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρωτοβουλία του Δήμου Σερρών να αποδοθεί ο τίτλος του Στρατηγού στον ήρωα Εμμανουήλ Παπά από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε η συνδρομή της Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε ο Εμμανουήλ Παπάς να τιμηθεί με τον τρόπο που του αρμόζει ως ένας μεγάλος αγωνιστής της Επανάστασης του 1821. Πρόταση, στην οποία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και ως Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, εξέφρασε την πλήρη στήριξή της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *