Wednesday , 24 April 2024

Η πρόταση των εφοπλιστών για τις παραποτάμιες μεταφορές, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και τις αποθήκες-”καφετέριες” του λιμανιού

Αίσθηση προκάλεσε η πρόταση του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρου Βενιάμη για την ανάπτυξη ενός δικτύου παραποτάμιων μεταφορών, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Όπως τόνισε ο κ. Βενιάμης,κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 7ο Thessaloniki Export Summit, η Θεσσαλονίκη μέσω του συγκεκριμένου δικτύου, θα μπορούσε να γίνει η “καγκελόπορτα” της Κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων.

“Αυτό μπορεί να συμβεί, αξιοποιώντας ένα από τα δύο ποτάμια (Αξιός, Αλιάκμονας) που διαθέτει η περιοχή”, δήλωσε ο κ. Βενιάμης.

Ωστόσο, ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Πατέρας, σχετικά με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

“Για κάθε χρήση του λιμανιού, θα ήταν προτιμότερο τις αποθήκες του λιμανιού να μην μετατρέπετε σε καφενεία(!) αλλά σε συνεργεία”, τόνισε και διευκρίνισε αντί να μεταφέρεται τεχνικό προσωπικό από τον Πειραιά, “να χρησιμοποιήσουμε ντόπιους”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *