Friday , 29 March 2024

Η σημειολογία της επίσκεψης Καραμανλή στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Του Γ. Κατσιάνη

Κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Εκτός από το γεγονός ότι ο κ. Καραμανλής είχε την ευκαιρία να συζητήσει με το νέο δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα για ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη και τις υποδομές της πόλης, η επίσκεψη Καραμανλή έχει και μια άλλη σημειολογία.

Φέτος, συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη λειτουργία του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, ένα έργο το οποίο στήριξε οικονομικά η τότε κυβέρνηση Καραμανλή, με το ποσό των 20 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί η κατασκευή του κτιρίου σε μόλις πεντέμισι χρόνια.

Ένα έργο, για το οποίο επανειλημμένα η τότε διοίκηση Παπαγεωργόπουλου δέχτηκε σκληρή κριτική για το αισθητική του νέου μεγάρου, παρά το γεγονός ότι το 2011 απέσπασε το πρώτο βραβείο σε διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το “πιο φιλικό δημόσιο κτίριο”.

Η άλλη ερμηνεία

Από την άλλη, η επίσκεψη Καραμανλή αποτελεί και “ψήφο εμπιστοσύνης” για τη διοίκηση Ζέρβα, δεδομένης της βαρύτητας που έχει (διαχρονικά) η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού.

Άλλωστε, το γεγονός ότι δεκάδες άνθρωποι βρέθηκαν στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης για να τον υποδεχτούν, καταδεικνύει και την απήχηση που εξακολουθεί να έχει ο κ. Καραμανλής και σήμερα στο ευρύ κοινό.

Αν και κάποιοι επιχείρησαν το προηγούμενο διάστημα, να τελειώσουν πολιτικά τον κ.Καραμανλή, φαίνεται ότι είναι υποχρεωμένοι να τον ανεχτούν για πολλά χρόνια, ακόμα.

Ανεξάρτητα αν θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή όχι…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *