Wednesday , 9 September 2026

Η φυσικοθεραπεία στο ρυθμό του προλαμβάνειν αντί του θεραπεύειν

Του Γ.Κατσιάνη

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν την κυριότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως, προκαλώντας περισσότερους από 20,5 εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο.

Ειδικότερα, υπολογίζεται ότι ένας στους τέσσερις ανθρώπους θα υποστεί αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Στο πλαίσιο του προλαμβάνειν αντί του θεραπεύειν και ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Φυσικοθεραπείας (8 Σεπτεμβρίου) , ο πανελλήνιος σύλλογος φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) θα υλοποιήσει πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, αξιοποιώντας σύγχρονα εργαλεία επικοινωνίας, με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης, της κίνησης, της επιστημονικά καθοδηγούμενης σωματικής δραστηριότητας και της θεραπευτικής άσκησης.

Η εκστρατεία θα επικεντρωθεί:

-Στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του εγκεφαλικού επεισοδίου μέσω της κίνησης με κύρια συνθήματα «Κινηθείτε περισσότερο, σε κάθε ηλικία» και «Ξεκινήστε νωρίς. Παραμείνετε δραστήριοι. Συνεχίστε να κινείστε σε όλη σας τη ζωή».

“Οι φυσικοθεραπευτές,με την εκπαίδευση και επιστημονική τεκμηρίωση που διαθέτουν, μπορούν να σχεδιάζουν εξειδικευμένες και εξατομικευμένες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση, αλλά και προγράμματα θεραπευτικής άσκησης τα οποία προστατεύουν την υγεία, αποκαθιστούν την λειτουργικότητα και ενισχύουν την αυτονομία”, δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Πέτρος Λυμπερίδης.

Check Also

ΕΝΦΙΑ: Καταργείται από το 2027 σε περιοχές οκτώ δήμων του νομού Θεσσαλονίκης – Η λίστα με όλες τις περιοχές

Μεγαλώνει η λίστα των περιοχών που απαλλάσσονται από το 2027 από τον φόρο ακινήτων καθώς …