Τα σχέδια του δήμου Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία ενός γαστρονομικού “χάρτη” vegan και vegetarian επιλογών, που θα δίνει στους επισκέπτες της πόλης την δυνατότητα να έχουν αξιόπιστη ενημέρωση, παρουσίασε στη διάρκεια ημερίδας του κεντρικού δήμου, η εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα τουρισμού και διεθνών σχέσεων Μαρία Καραγιάννη. Η ημερίδα έγινε στο πλαίσιο της 35ης έκθεσης τουρισμού Philoxenia
Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με στοιχεία ειδκευμένης στο θέμα ιστοσελίδας, υπάρχουν τέσσερα vegan εστιατόρια, 35 vegetarian και 325 καταγεγραμμένα ως καταστήματα που μπορούν να παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες.