Friday , 29 March 2024

Η Zootechnia φέρνει… άμαξες και ιππείς στη Θεσσαλονίκη

Με… άμαξες και ιππείς(!) θα κατακλυστεί το πρωί της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το σπάνιο αυτό θέαμα εντάσσεται στο πλαίσιο της 12η Διεθνούς Έκθεσης για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία «Zootechnia», που διεξάγεται μέχρι και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

837 εκθέτες (307 άμεσοι από 13 χώρες και 530 έμμεσοι από 38 χώρες) καθώς και 309 ξένοι εμπορικοί επισκέπτες από 7 χώρες, μεταξύ των οποίων μεμονωμένοι hosted buyers δίνουν το παρών στη φετινή διοργάνωση.

Ευκαιρία επανεκκίνησης της ελληνικής κτηνοτροφίας, χοιροτροφίας, πτηνοτροφίας και αλιείας χαρακτήρισε τη 12η Zootechnia ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, από το βήμα των εγκαινίων.

Για πολύ σημαντική διοργάνωση έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι “το 2023 ξεκινά με μια τόσο επιτυχημένη και φιλόδοξη έκθεση”.

Στη στενή σχέση της ΔΕΘ-Helexpo με τον αγροτικό κλάδο αναφέρθηκε ο πρόεδρος της εταιρείας, Τάσος Τζήκας, επισημαίνοντας πως η Zootechnia είναι η πρώτη του 2023 και η χρονιά ξεκινά αισιόδοξα. 

Να σημειωθεί ότι οι ώρες λειτουργίας της Zootechnia είναι σήμερα, Παρασκευή και αύριο, Σάββατο από τις 10 το πρωί ως τις 8 το βράδυ και την Κυριακή 10:00-19:00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *