Thursday , 18 April 2024

Θα φιλοξενήσουν πυρόπληκτους στις δομές τους με την προϋπόθεση να είναι εμβολιασμένοι!

Αίσθηση προκάλεσε η επιστολή του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προς τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό που αναφέρει ότι το συγκεκριμένο κέντρο προτίθεται να φιλοξενήσει προσωρινά πυρόπληκτους στις δομές που έχει με την προϋπόθεση οι πυρόπληκτοι να έχουν εμβολιαστεί!

Την επιστολή υπογράφει ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Δημήτριος Ν. Δρακάκης.

Η είδηση σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως τόσο στα social media όσο και από την επιστημονική κοινότητα. Ο Δρ Κωνσταντίνος Φαρσαλινός αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook επισημαίνοντας τα εξής: “Δεν μετράει η προθυμία να φιλοξενήσετε πυρόπληκτους. Μετράει ότι δεν ντρέπεστε να παρουσιάζετε σε δημόσιο έγγραφο πως δέχεστε μόνο εμβολιασμένους (https://tinyurl.com/4jkzpjcb – στην επίσημη ιστοσελίδα του ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, και αρχειοθετημένη στο waybackmachine σε περίπτωση που το κατεβάσουν εδώ: https://tinyurl.com/4jxxkvsn . Είναι προφανές πως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τα υπαρκτά προβλήματα της πανδημίας και του κλίματος. Αλλά όταν αυτά γίνονται εργαλεία για να εκδηλώσουν κάποιοι, μέσω της “διαχείρισης” τα πιο αντικοινωνικά και ολοκληρωτικά ένστικτά τους, τότε η διαχείριση των προβλημάτων (ακόμη κι αν “επενδύεται” με δάκρυα) γίνεται πιο επικίνδυνη από τα ίδια τα προβλήματα. Το απέδειξαν επανειλημμένως. Το αυτοκρατορικό ύφος ορισμένων, που κεφαλαιοποιούν τον αγώνα άλλων και κρύβουν τις δικές τους ανεπάρκειες, συνοδεύεται από τη “σωτηρία” της κοινωνία πατώντας την κοινωνία στο λαιμό με τη μπότα. Τους καταγράφει η ιστορία, όπως τους αξίζει, και το ίδιο θα κάνει τελικά και η κοινωνία…”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *