Thursday , 18 April 2024

Θεαματική διαμαρτυρία του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας- Θράκης με “πορεία” 200 λεωφορείων

Περισσότερα από 200 τουριστικά λεωφορεία “παρέλασαν” σήμερα τόσο από τα ανατολικά προάστια, όσο και από τη δυτική είσοδο της πόλης προς το κέντρο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει ο κλάδος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων αποτροπής της διάδοσής του.

Οι ιδιοκτήτες τους-μέλη του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας- Θράκης συγκεντρώθηκαν σε δυο χρακτηριστικά σημεία-κκοντά στα εμπορικά κέντρα Mediterranean Cosmos ανατολικά και One Salonica δυτικά, και ακολούθησε η εν λόγω πραγματοποίησαν “πορεία” πορεία με τα λεωφορεία τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το πρωί ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, μέλη του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας- Θράκης.

Αιτήματα των τουριστικών πρακτόρων είναι: πλήρης επιδότηση ενοικίου, απαλλαγή εισφορών ΕΦΚΑ και προκαταβολής φόρου, αναπλήρωση του εισοδήματος των εργαζομένων στον κλάδο για όσες επιχειρήσεις ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω κορωνοϊού, διατήρηση ΦΠΑ στο 13%, επαναφορά, από το 50%, σε πληρότητα της χρήσης θέσεων των επιβατών των λεωφορείων τους, μειωμένα τέλη κυκλοφορίας, αλλαγή κριτηρίων για διευκόλυνση ένταξης των τουριστικών πρακτόρων σε προγράμμα ευνοϊκής δανειοδότησης, κ.α.

“Στην πορεία συμμετείχαν συμβολικά περίπου 200 λεωφορεία, πολλά ήδη έχουν παραδώσει πινακίδες, άλλα πουλήθηκαν. Από τον Φεβρουάριο, με το κλείσιμο συνόρων και σχολείων και με τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, έχουμε μηδενικά έσοδα και οι υποχρεώσεις τρέχουν. Ζητάμε να επιδοτηθούμε, όπως έγινε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες” δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου πρακτόρων τουρισμού Μακεδονίας- Θράκης, Μιχάλης Πεζικόγλου.

“Έχει πέσει δραματικά ο τζίρος μας, δεν έχουμε καν κρατήσεις”, δηλωσε στο ίδιο μήκος κύματος ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου, Παναγιώτης Χαραλάμπους, ενώ ο πρόεδρος του συνδικάτου οδηγών τουριστικών και σχολικών λεωφορείων Βόρειας Ελλάδας, Περικλής Χειμωνίδης, τόνισε: “3.500 εργαζόμενοι στη Βόρεια Ελλάδα, το 80% δεν έχει δουλειά”.

Αντιπροσωπεία των τουριστικών πρακτόρων με τρία λεωφορεία έφτασε στο ΥΜΑΘ για να καταθέσει υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *