Friday , 19 April 2024

Θεμιστοκλέους: ΟΧΙ 4η δόση εμβολίου στον γενικό πληθυσμό – ΝΑΙ στη χαλάρωση των μέτρων αλλά με…μέτρο

Η επέκταση της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19 στον γενικό πληθυσμό δεν είναι στα σχέδια με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ τάχθηκε υπέρ της χαλάρωσης των μέτρων αλλά συντεταγμένα και σταδιακά και όχι να ανοίξουν σχεδόν τα πάντα όπως σε άλλες χώρες. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συνεδριάζει ξανά η Επιτροπή των Ειδικών εξετάζοντας το ενδεχόμενο νέας χαλάρωσης των μέτρων.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν με τη μετάλλαξη «Όμικρον», ο κ.Θεμιστοκλέους τόνισε ότι δεν θα υπάρξει τέταρτη δόση εμβολίου στο γενικό πληθυσμό αλλά μόνο στους ανοσοκατεσταλμένους, προσθέτοντας ότι “Αν αλλάξει κάτι, θα το δούμε στην πορεία”.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα, που παρέθεσε ο ίδιος, μετά την υποχρεωτικότητα στους άνω των 60 παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση στους εμβολιασμούς ωστόσο πλέον ο αριθμός των νέων ραντεβού είναι μικρός περί τις 1.000 με 1.500 την ημέρα. Στους άνω των 60 έχει εμβολιαστεί το 91% και απομένει ένα 9% περίπου 300.000 πολίτες.

Τα πιστοποιητικά που έχουν λήξει καθώς μερίδα πολιτών δεν έκανε ακόμη την τρίτη δόση, ανέρχονται σε περίπου 300.000 και όπως σημείωσε παρότι μειώνονται συνεχώς, λήγουν και νέα πιστοποιητικά οπότε ο αριθμός τους κυμαίνεται από 270.000 έως 310.000.

Στο ερώτημα εάν η χαλάρωση των περιορισμών λόγω της πανδημίας θα πλήξει το εμβολιαστικό πρόγραμμα, ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγησε ότι είναι περιορισμένες οι πιθανότητες να εμβολιαστούν όσοι δεν το έχουν ήδη πράξει. «Δεν θα πετύχουμε να εμβολιάσουμε ένα πολύ μεγάλο αριθμό από τις 300.000 και αυτό δεν είναι θέμα τόσο του εμβολιαστικού προγράμματος και των μέτρων. Έχουν αποφασίσει να μην εμβολιαστούν το βλέπουμε και στους υγειονομικούς», εκτίμησε σχετικά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *