Friday , 26 April 2024

Θερμομέτρηση στους πωλητές των λαϊκών αγορών από σήμερα

Δύο συσκευές θερμομέτρησης βρίσκονται από σήμερα στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης. Την πρωτοβουλία ανέλαβαν οι ομοσπονδίες και τα σωματεία του κλάδου.

Καθημερινά η συσκευή αυτή θα βρίσκεται σε διάφορες λαϊκές αγορές του νομού Θεσσαλονίκης. Στόχος να εξετάζονται οι εργαζόμενοι των λαϊκών αγορών για πιθανά συμπτώματα, προκειμένου να προστατευθούν οι ίδιοι, αλλά και ο περίγυρος τους.

Την θερμομέτρηση των πωλητών θα αναλάβουν δύο γιατροί. Ένας θα είναι στην ανατολική πλευρά και ένας στη δυτική προκειμένου να θερμομετρούν όσο περισσότερους πωλητές γίνεται. Δυτικά θα είναι ο κ. Ιωάννης Ψαλτόγλου και ανατολικά ο κ. Ιωάννης Πριμεράκης.

“Η διαδικασία εξελίσσεται πολύ καλά και θα συνεχιστεί όσο θα διαρκέσει η κρίση που περνάμε όλοι. Πρόκειται για μέτρο πρόληψης και οι συνάδελφοι ανταποκρίνονται. Ο αγώνας, για να παραμείνουν οι λαϊκές αγορές ανοιχτές, είναι συνεχής” επεσήμανε μιλώντας στο thesseconomy ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης, Άγγελος Δερετζής.

Ο κ. Δερετζής τόνισε ότι η ομοσπονδία πρόκειται να στείλει επιστολή στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα για να του ζητήσει περισσότερους ελέγχους από τη δημοτική αστυνομία ως προς το συνωστιμό των καταναλωτών σε κάποιες λαϊκές αγορές. “Δεν μπορούμε να κάνουμε τον αστυνόμο εμείς. Σε κάποιες λαϊκές αγορές όπως της Μαρτίου, της Τούμπας και της Ξηροκρήνης συγκεντρώνεται πολύς κόσμος και χρειάζεται περαιτέρω έλεγχος” σημείωσε ο κ. Δερετζής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *