Friday , 12 July 2024

Θεσσαλονίκης δρώμενα: Ασφαλτοστρώσεις, βόλεϋ, μουσική εντός… των τειχών – Δράσεις και εκδηλώσεις με δωρεάν εισόδους

Σάββατο σήμερα, 15 Ιουνίου, κι όσοι δεν εξέδραμαν σε κοντινή παραλία μπορούν να επιλέξουν κάποια από τις εκδηλώσεις ή τις δράσεις που πραγματοποιούνται σε περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος μια και η θερμοκρασία έχει επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

«Λίφτινγκ» σε Εγνατία και Κωνσταντίνου Καραμανλή
Ταλαιπωρία σήμερα για όσους κινούνται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς άρχισαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης από τις 06.00 το πρωί σε δύο από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι εργασίες θα διαρκέσουν έως τις 18.00 το απόγευμα και θα συνεχιστούν κι αύριο, Κυριακή, τις ίδιες ώρες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης, «οι ασφαλτοστρώσεις πραγματοποιούνται στο οδόστρωμα της Εγνατίας (από τη διασταύρωση με την οδό Αγγελάκη και Εθνικής Αμύνης έως τη διασταύρωση με την οδό Καυταντζόγλου) και της Κωνσταντίνου Καραμανλή (από τη διασταύρωση με την οδό Καυταντζόγλου έως και τη διασταύρωση με την οδό Γρ. Λαμπράκη) κατά τις εξής φάσεις:
–Φάση Α (Σάββατο 15-06-2024): μία λωρίδα κυκλοφορίας (δεξιά και μισή μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας) συνολικού πλάτους 5,25 μ. με κατεύθυνση ανατολικά.
–Φάση Β (Κυριακή 16-06-2024): μία λωρίδα κυκλοφορίας (αριστερή και μισή μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας) συνολικού πλάτους 5,25 μ. με κατεύθυνση ανατολικά.
Κατά την διάρκεια των εργασιών οι κόμβοι με τις οδούς 3ης Σεπτεμβρίου και Καυταντζόγλου θα παραμένουν ανοικτοί προς όλες τις κατευθύνσεις. Η είσοδος προς τη ΔΕΘ δεν θα επιτρέπεται γενικά την πρώτη ημέρα των εργασιών».

Πλατεία Αριστοτέλους: «Μεταμορφώθηκε» σε γήπεδο beach volley
Η πλατεία Αριστοτέλους, για μια ακόμα χρονιά, έχει μετατραπεί σε γήπεδο beach volley για τις ανάγκες του 30ού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley Masters. Οι λάτρεις του beach volley θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τους αγώνες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έως και την Κυριακή 16 Ιουνίου. Όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης «δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να φέρνουμε κοντά τα αθλήματα με τους πολίτες, αξιοποιώντας τους ανοιχτούς και κοινόχρηστους χώρους. Η πλατεία Αριστοτέλους, η οποία για πολλούς αποτελεί την ομορφότερη πλατεία της Ελλάδας, θα φιλοξενήσει άλλο ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός. Είχα την ευκαιρία με τις προηγούμενες αθλητικές μου ιδιότητες να παρακολουθήσω όλα τα προηγούμενα». Υπενθυμίζεται ότι τo beach volley είναι το μόνο ολυμπιακό άθλημα που παίζεται στην άμμο. Είναι η 11η διοργάνωση «Thessaloniki Masters» που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. Συνδιοργανωτές του «Thessaloniki Masters» μαζί με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.) είναι ο δήμος Θεσσαλονίκης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Θεσσαλονίκης (Ε.ΠΕ.Σ.Θ.) και το σωματείο Α.Ε.Ν. Αγίας Τριάδος, που είναι και φέτος αρωγός αυτής της προσπάθειας, συμμετέχοντας με υλικοτεχνική υποδομή.

Πανεπιστήμιο Μακεδονία: «Βραδιά Μουσικής και Μνήμης»
«Φεστιβάλ Χορωδιών» απόψε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία. Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής, το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο του ΜΚΣΤ, «Cantus Arte Choir» , σε συνεργασία με το Μακεδονικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, διοργανώνει το «Φεστιβάλ Χορωδιών», αφιερωμένο στα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Σάββατο 15 Ιουνίου, στις 19.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η είσοδος θα είναι δωρεάν και ελεύθερη για το κοινό. Τη διοργάνωση υπογράφουν η πρόεδρος της «Cantus Arte», Φιλιώ Μαρινοπούλου και ο μαέστρος Ηρακλής Παναγόπουλος, ο οποίος έχει και την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης.

Πάρκο Ν. Ελβετίας: «ΘΕΣΣΤΙΒΑΛΑΚΙ» – 3ο Φεστιβάλ Παιδικών Θεατρικών Ομάδων
Συνεχίζονται και σήμερα στο Ανοιχτό Θέατρο του Πάρκου της Νέας Ελβετίας από τις 16.30 μ.μ. μέχρι και τις 10.30 μ.μ. οι μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις του 3ου Φεστιβάλ Παιδικών Θεατρικών Ομάδων – «ΘΕΣΣΤΙΒΑΛΑΚΙ». Η τελετή λήξης του Φεστιβάλ θα γίνει αύριο, Κυριακή 16 Ιουνίου, στις 21.00 το βράδυ. Το «ΘΕΣΣΤΙΒΑΛΑΚΙ» είναι ένα εξωσχολικό φεστιβάλ τεχνών και θεάτρου, μη διαγωνιστικού και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, διεξάγεται για τρίτη χρονιά κι έχει ως στόχο την ανάδειξη του παιδικού θεάτρου. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών και σε θεατροπαιδαγωγούς, καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς που ασχολούνται με την τέχνη του θεάτρου. Στο 3ο «ΘΕΣΣΤΙΒΑΛΑΚΙ» συμμετέχουν 19 θεατρικές ομάδες (12 από την Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, 1 από τα Ιωάννινα, 2 από το Καρπενήσι, 1 από την Μυτιλήνη, 1 από τα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής, 1 από το Κιλκίς και 1 από τη Λευκωσία της Κύπρου). Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Η είσοδος στις παραστάσεις και σε όλες τις παράλληλες δράσεις είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
-Σήμερα, Σάββατο 15 Ιουνίου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στρογγυλή τράπεζα- συζήτηση με τίτλο «Η παιδαγωγική αξία της τέχνης του θεάτρου ως μέσου εξάλειψης της παιδικής βίας» από τον Αλέξιο Λάππα, ψυχίατρο παιδιών, εφήβων και οικογενειών, μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου των Ψυχιάτρων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου από τις 13.00 μ.μ. – 14.30 μ.μ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *