Saturday , 26 April 2025

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτύρονται σήμερα δικηγόροι, φοιτητές και μέλη του «Λαϊκού Μετώπου»

Μέχρι τις 9.00 το πρωί δικηγόροι της Θεσσαλονίκης είχαν καταλάβει συμβολικά το Δικαστικό Μέγαρο. Από τις 8.00 π.μ. μέλη του δικηγορικού συλλόγου σφράγισαν τις πόρτες και ενημέρωσαν εργαζόμενους του μεγάρου αλλά και πολίτες ότι το κτίριο έχει καταληφθεί προσωρινά χωρίς να επιτρέπεται σε κανέναν η είσοδος. Με την κινητοποίησή τους αυτή διαμαρτύρονται για το φορολογικό νομοσχέδιο που εφαρμόζεται στους ελεύθερους επαγγελματίες. Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη εξαγγείλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους και αποφάσισαν καθολική αποχή από τα καθήκοντά τους ως τις 5 Ιανουαρίου 2024.

Κινητοποίηση για τη σύνοδο των Πρυτάνεων
Στις 12:00 το μεσημέρι μέλη φοιτητικών συλλόγων και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με αφορμή τη σύνοδο των Πρυτάνεων.

Στο Γερμανικό Προξενείο
Τέλος, στις 13:00 μετά το μεσημέρι μέλη του «Λαϊκού Μετώπου» θα συγκεντρωθούν έξω από το Γερμανικό Προξενείο για να διαμαρτυρηθούν για τους απεργούς πείνας και κρατούμενους στη Γερμανία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *