Tuesday , 23 April 2024

Θεσσαλονίκη: Δύο συγκεντρώσεις σήμερα το απόγευμα στην πόλη

Διαμαρτύρονται στη Θεσσαλονίκη σήμερα Ουκρανοί πολίτες και Θεσσαλονικείς για την κοπή δέντρων. Στις 18.00 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί στο πάρκο του αγάλματος του Βενιζέλου, στην Αριστοτέλους, μικροφωνική συγκέντρωση ενάντια στην υποτίμηση ζωής και στη λεηλασία της φύσης. Τη διαμαρτυρία διοργανώνει η Ομάδα Πεζοπορίας Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου Σχολείου και άλλες ομάδες.
Μισή ώρα αργότερα στις 18:30 μ.μ. Ουκρανοί πολίτες που ζουν μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και αλληλέγγυοι καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αριστοτέλους. Διαμαρτύρονται για την εισβολή της Ρωσίας στην πατρίδα τους, την Ουκρανία.

Στην Αθήνα

Την άμεση σύσταση οργανικών θέσεων στο ΥΠΑΙΘ θέσεων και την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών σε όλους τους κλάδους και ειδικότητες, ώστε να μπορέσουν να μετατεθούν οι εκπαιδευτικοί και να σταματήσει το αντιπαιδαγωγικό και αντιεπιστημονικό καθεστώς των αναθέσεων ζητά ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων (ΠΕΣΥΘ). Για τους λόγους αυτούς πραγματοποιεί σήμερα στις 14.30 μετά το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στην Αθήνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *