Friday , 26 April 2024

Θεσσαλονίκη: Εκατό κιλά κοκαίνης στα χέρια της αστυνομίας – Γιατρός ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης

Καρτέλ διακίνησης κοκαΐνης εξάρθρωσε η η Δίωξη Ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., έχουν κατασχεθεί περισσότερα από 100 κιλά κοκαΐνης, πάνω από 100.000 ευρώ, ενώ έχουν συλληφθεί εννέα άτομα – μέλη της εγκληματικής οργάνωσης , μεταξύ των οποίων και φερόμενος ως αρχηγός της, ενώ αναζητείται ένας ακόμη αλλοδαπός.

Η επιχείρηση
Σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρες της αστυνομίας έμαθαν για την παράδοση ενός κοντέινερ με μπανάνες που θα έφτανε από το Εκουαδόρ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν μέσα στο πλοίο υπήρχε κρυμμένη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. παρακολούθησαν το κοντέινερ και αποφάσισαν να περιμένουν μέχρι μέλη του κυκλώματος να πάνε στο σημείο για την παραλαβή των ναρκωτικών, όπως τελικά κι έγινε. Τους παρακολούθησαν και στα Διαβατά έκαναν μπλόκο σε δύο αυτοκίνητα. Συνέλαβαν εννέα άτομα, μεταξύ αυτών -σύμφωνα με πληροφορίες- το φερόμενο αρχηγικό μέλος του κυκλώματος, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο.

Βαρύ ποινικό μητρώο
Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος- πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- είναι γιατρός στη Θεσσαλονίκη με βαρύ ποινικό μητρώο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν συλληφθεί και συγγενικά του πρόσωπα, ο γιος και ο ανιψιός οι οποίοι φέρεται ότι συμμετείχαν στο κύκλωμα. Ο συγκεκριμένος γιατρός είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2004 κι οδηγήθηκε στην φυλακή με κάθειρξη 15 ετών για πλαστογραφία, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση και δωροδοκία για την υπόθεση εικονικών εξαγωγών 158 φορτίων καυσίμων που έκανε το 1994 στην Βουλγαρία. Λίγους μήνες μετά αφέθηκε ελεύθερος. Το Μάρτιο του 2005 συνελήφθη ξανά καθώς ο ίδιος μαζί με τον αδερφό του κατηγορήθηκαν για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, για ποσότητες περίπου 150 εκατομμύρια πακέτων, αξίας άνω των 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *