Saturday , 14 June 2025

Θεσσαλονίκη: «Λευκές Νύχτες» σε Περαία, Ελευθέριο – Κορδελιό και Εύοσμο – Πότε έχουν προγραμματιστεί

Η «Λευκή Νύχτα» έκανε την εμφάνισή της στην Ελλάδα, για πρώτη φορά, πριν από μερικά χρόνια. Αμέσως… γνώρισε μεγάλη επιτυχία αποτελώντας μια διαφορετική εμπειρία για αγορές και ψυχαγωγία του κόσμου.

Στην Περαία
Το ερχόμενο Σάββατο 17 Μαΐου η… καρδιά της εμπορικής αγοράς του δήμου Θερμαϊκού «χτυπά» στην Περαία. Για 4η φορά διοργανώνεται η «Λευκή Νύχτα» στην περιοχή. Πάνω από 100 καταστήματα από τις 18.00 το απόγευμα και μέχρι τα μεσάνυχτα με προσφορές, εκπτώσεις, δώρο-εκπλήξεις και specialevents υπόσχονται εκπλήξεις και ξέγνοιαστες στιγμές σε επισκέπτες και ντόπιους καταναλωτές. Μεγάλες ευκαιρίες σε διάφορα είδη ένδυσης και υπόδησης θα «πετύχουν» οι καταναλωτές αφού οι έμποροι για τη συγκεκριμένη βραδιά υπόσχονται εκπτώσεις από 50%, -70%, 1+1, δώρο με αγορές και διάφορες προσφορές ευκαιρίας. Μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν streetfood, μουσικές εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες.

Η «Λευκή Νύχτα» στο Κορδελιό
Ο κύριος όγκος των εκδηλώσεων, που θα ξεκινήσουν από νωρίς το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν στις οδούς Παπανδρέου και Καραμανλή στο Ελευθέριο-Κορδελιό. Μάλιστα, για τις μουσικές εκδηλώσεις θα στηθούν έξι σκηνές σε διαφορετικά σημεία της περιοχής. Σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό, στη διοργάνωση θα δώσουν το «παρών» 42 χορευτικοί σύλλογοι με πάνω από 1.350 χορευτές. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του δήμου Νίκο Κουγιουμτζή, στη «’Λευκή Νύχτα’ θα συμμετάσχουν πάνω από 150 καταστήματα, με ειδικές προσφορές αλλά και εδέσματα».

Στις 13 Σεπτεμβρίου η «Λευκή Νύχτα» του Ευόσμου
Περίπου 58.000 επισκέπτες είχαν πλημμυρίσει πέρσι τους δρόμους στην περιοχή του Ευόσμου. «Όπως έχει προγραμματιστεί, η οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο κεντρικότερος εμπορικός δρόμος του Ευόσμου, θα πεζοδρομηθεί, ώστε να φιλοξενήσει υπαίθρια πάρτι, μουσική, χορό, παιχνίδια και πρωτότυπες δράσεις για τους καλεσμένους, επιφυλάσσοντας κεράσματα, δώρα και προσφορές σε όλους. Όπως περιγράφει ο πρόεδρος του ΕΣΕ κ. Βασιλειάδης «θα έχουμε ταυτόχρονες εκδηλώσεις για παιδιά, για εφήβους, για νέους και για ενήλικες».

Πώς ξεκίνησε η «Λευκή Νύχτα»
Η «Λευκή Νύχτα» είναι μια εμπορική εκδήλωση, που ξεκίνησε από τις βόρειες χώρες της Ευρώπης και σύντομα εξαπλώθηκε σε πολλές πόλεις ανά τον κόσμο. Είναι μια γιορτή αφιερωμένη στη «νύχτα που γίνεται μέρα» λόγω του κόσμου, των ανοιχτών μαγαζιών, της διασκέδασης και των εκδηλώσεων. Η αρχική έμπνευση για τη «Λευκή Νύχτα» πηγάζει από τις Σκανδιναβικές χώρες και ιδιαίτερα από πόλεις της Ρωσίας και της Φινλανδίας, όπου τα καλοκαίρια χαρακτηρίζονται από πολύωρη ή ακόμη και συνεχή ηλιοφάνεια. Η ιδέα της «Λευκής Νύχτας» αύξησε τη δημοτικότητά της και μεταφέρθηκε και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, με τη μορφή φεστιβάλ που συνδυάζουν τον πολιτισμό με τη νυχτερινή ζωή. Η «Λευκή Νύχτα» έκανε την εμφάνισή της στην Ελλάδα, για πρώτη φορά, πριν από μερικά χρόνια και αμέσως γνώρισε μεγάλη επιτυχία, αποτελώντας μια διαφορετική εμπειρία για αγορές και ψυχαγωγία . Οι «Λευκές Νύχτες» διοργανώνονται από τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους σε συνδιοργάνωση με τους δήμους και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την υποστήριξη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *