Wednesday , 17 April 2024

Θεσσαλονίκη: Μικρή αύξηση στις τιμές μελομακάρονων και κουραμπιέδων παρά τις μεγάλες αυξήσεις των πρώτων υλών

Στα ίδια με πέρυσι επίπεδα ή έστω με μικρές μόνο αυξήσεις τιμών άρχισαν να πωλούνται στα ζαχαροπλαστεία της Θεσσαλονίκης τα δύο πιο δημοφιλή παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά, μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

Οι αυξήσεις, όπως επισημαίνει στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης και Β´ αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μάριος Παπαδόπουλος είναι της τάξης του 3% – 4%, παρά τις πολύ μεγάλες φετινές αυξήσεις τόσο της ζάχαρης όσο και του βούτυρου και σε κάθε περίπτωση ο πελάτης βγαίνει κερδισμένος αν προτιμήσει να ψωνίσει αυτά τα είδη από ζαχαροπλαστείο σε σύγκριση με τα βιομηχανοποιημένα, όσον αφορά τόσο την ποιότητα, όσο και την ποσότητα σε σχέση με την τιμή αγοράς τους.

“Εμείς δεν χρειαζόμαστε καλάθι της νοικοκυράς. Φροντίζουμε τη νοικοκυρά κάθε ημέρα και θέλουμε να την έχουμε σταθερή πελάτισσα”, προσθέτει ο κ.Παπαδόπουλος.

Οι τιμές διάθεσης των εν λόγω πολυαγαπημένων χριστουγεννιάτικων γλυκών διαφέρει από επιχείρηση σε επιχείρηση και όπως αναφέρει και ο κ.Παπαδόπουλος δεν μπορεί να υπάρχει ενιαία τιμή από όλες τις επιχειρήσεις.

Σε επικοινωνία του thesseconomy.gr με δυο πολύ γνωστές και δημοφιλείς αλυσίδες ζαχαροπλαστείων της πόλης διαφαίνεται ακριβώς αυτή η διαφοροποίηση των τιμών. Πάντως και οι δυο επιχειρήσεις αναφέρουν ότι οι τιμές είναι οι ίδιες με πέρυσι.

Συγκεκριμένα, στη μία αλυσίδα ζαχαροπλαστείων η τιμή πώλησης των μελομακάρονων ανέρχεται σε 15,40 ευρώ το κιλό και των κουραμπιέδων σε 16,90 ευρώ το κιλό, ενώ στη δεύτερη αλυσίδα τα κλασικά μελομακάρονα και κουραμπιέδες πωλούνται προς 21,70 ευρώ το κιλό και οι μπουκίτσες (μικρότερα) μελομακάρονα και κουραμπιέδες προς 23,50 ευρώ το κιλό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *