Thursday , 18 April 2024

Θεσσαλονίκη: Πρωτομαγιά με εκδηλώσεις εντός των… τειχών – Κλειστή η αγορά -“Χειρόφρενο” στον ΟΑΣΘ

Χρώματα, αρώματα, μουσική, χορό αλλά και αγωνιστικές κινητοποιήσεις περιλαμβάνει το… μενού της φετινής Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη. Οι εκδηλώσεις έχουν αφετηρία τα Κάστρα, στην Άνω Πόλη, όπου η παράδοση συνεχίζεται με πικ νικ, μουσική και χορό στο χώρο του Πάρκου Στεργίου Πολυδώρου. Την εκδήλωση διοργανώνει -με ελεύθερη είσοδο για το κοινό η Γ΄ Δημοτική Κοινότητα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Στα ανατολικά
Και πιο συγκεκριμένα στο δήμο Καλαμαριάς έχει… ανοίξει τις πόρτες της η 35η ανθοκομική έκθεση στην πλαζ της Αρετσούς. Την ημέρα της Πρωτομαγιάς από το μεσημέρι ο dj Rizopoulos θα οργανώσει ένα ξεχωριστό πάρτι διασκεδάζοντας τους επισκέπτες της ανθοκομικής έκθεσης. Τη σκυτάλη θα πάρει το απόγευμα η Στέλλα Κονιτοπούλου που θα παρασύρει μικρούς και μεγάλους σε ένα παραδοσιακό γλέντι.

Στα δυτικά
Στο χώρο του πρώην στρατοπέδου «Μέγας Αλέξανδρος» φιλοξενείται η «ανθοέκθεση 2023» που διοργανώνει ο δήμος Αμπελοκήπων- Μενεμένης. Από τις 12 το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς αρχίζουν οι εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν στη μία μετά το μεσημέρι με το μεσημεριανό γλέντι από το σχήμα «Μουσικές νότες». Στις 19.00 το απόγευμα θα εμφανιστεί η παιδική χορωδία Λυδικού Ωδείου με μαέστρο την Νατάσα Ιγνατιάδου και τον Κώστα Κυριακίδη στο πιάνο. Και η μέρα θα κλείσει με τη θεατρική παράσταση «Τα γενέθλια του Καραγκιόζη».

Εργατική Πρωτομαγιά
Την εργατική Πρωτομαγιά θα τιμήσουν και τα συνδικάτα σε όλη τη χώρα με 24ωρη απεργία, συλλαλητήρια, κατάθεση στεφάνων και άλλες εκδηλώσεις. Η απεργιακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 π.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης διοργανώνει την καθιερωμένη συγκέντρωση της ημέρας στις 10:30 π.μ. στο χώρο του ΕΚΘ.

Κλειστή η αγορά –Χωρίς αστικά
Με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κλειστά θα είναι την Πρωτομαγιά τα καταστήματα στην πόλη, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθεί ο ΟΑΣΘ λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων του Οργανισμού στην 24ωρη απεργία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *