Thursday , 25 April 2024

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους σήμερα γιατροί και σπουδαστές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος

«Για την ανεπάρκεια του συστήματος υγείας, τις ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό στα νοσοκομεία που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές όλων ακόμα και μικρών παιδιών» διαμαρτύρονται μέλη της μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης. Δίνουν ραντεβού σήμερα στις 11 το πρωί από το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» .
Κατά του Προεδρικού Διατάγματος 85 που υποβαθμίζει τα πτυχία τους διαμαρτύρονται σήμερα οι σπουδαστές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Ζητούν την κατάργηση του διατάγματος. Για το λόγο αυτό θα συγκεντρωθούν στις 17.00 το απόγευμα στο Άγαλμα του Βενιζέλου. Ενδέχεται να ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Εν τω μεταξύ την απόφασή τους να υποβάλλουν την παραίτησή τους εάν δεν τροποποιηθεί, μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου, το Προεδρικό Διάταγμα, που αφορά την επαγγελματική διαβάθμιση των αποφοίτων καλλιτεχνικών σχολών για θέσεις του δημοσίου ανακοίνωσαν οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Οι καθηγητές ζητούν, μεταξύ άλλων, συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δήλωσε ότι θα επιληφθεί προσωπικά για το σύνθετο αλλά σημαντικό θέμα της διαβάθμισης των καλλιτεχνικών σπουδών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *