Wednesday , 24 April 2024

Θεσ/νίκη: Χαμόγελα σε κρεοπώλες και εστίαση έφερε η Τσικνοπέμπτη – Ουρές έξω από σουβλατζίδικα

Γέμισαν οι ταβέρνες, οι ψησταριές, σουβλατζίδικα κ.ο.κ. στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ δεν έλειψαν – αν και σαφώς λιγότερες σε σύγκριση με τις προ πανδημίας χρονιές – και οι υπαίθριες ψησταριές που έστησαν επιχειρήσεις καφέ-μπαρ στη Βασιλέως Ηρακλείου, τα Λουλουδάδικα, τα Λαδάδικα και άλλες περιοχές του ιστορικού κέντρου. Σε άλλες περιοχές της πόλης, στον αντίποδα, όπως στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, δεν είχαν στηθεί ψησταριές – τουλάχιστον μέχρι τις 2 παρά το μεσημέρι, αλλά όπως και σε πολλές άλλες περιοχές υπήρχαν ουρές πελατών έξω από τα σουβλατζίδικα.

Σύμφωνα, δε, με τον πρόεδρο του Σωματείου Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης, Νίκο Μπαλαμπανίδη, η σημερινή Τσικνοπέμπτη σε συνδυασμό με την χαλάρωση των μέτρων έναντι της πανδημίας που έχει προηγηθεί – ιδιαίτερα  καθόσον επιτρέπονται πλέον οι όρθιοι πελάτες – και την ανάγκη του κόσμου για ψυχολογική εκτόνωση, έχει εκτοξεύσει τις πωλήσεις και παραγγελίες σε υψηλότερα των αρχικών προσδοκιών επίπεδα, ενώ και η πλειοψηφία των σουβλατζίδικων, ψητοπωλείων κ.ο.κ είναι “sold out” σε επίπεδο κρατήσεων για την αποψινή βραδιά.

“Βασιλιάς” της ζήτησης τόσο από τους καταναλωτές, όσο και από τους εστιάτορες-ψητοπώλες κ.ο.κ., σύμφωνα με τον κ.Μπαλαμπανίδη, είναι το κλασικό ελληνικό σουβλάκι και σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις του Σωματείου Κρεοπωλών έχουν πωληθεί τα τελευταία 24ωρα και σήμερα προς μαγαζιά και καταναλωτές περί τα 3 εκατομμύρια τεμάχια, με δεύτερες τις πανσέτες και ακολουθούν τα επίσης δημοφιλή ως γνωστόν στη Θεσσαλονίκη σουτζουκάκια και τα λουκάνικα.

Πέρυσι η Τσικνοπέμπτη είχε “γιορταστεί” μόνο με delivery και take away λόγω του lockdown που βρισκόταν σε ισχύ εξαιτίας της έντασης της πανδημίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *