Thursday , 28 March 2024

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: “Να ανοίξει το μικρό λιανεμπόριο” – “Έρχονται στα λόγια μας” λένε οι έμποροι

Το άνοιγμα του μικρού λιανεμπορίου πρότεινε ο καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Μιλώντας χθες σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές τόνισε ότι “το λιανεμπόριο πρέπει να ανοίξει άμεσα, αλλά αποκλειστικά για τα μικρά καταστήματα και όχι για τα μεγάλα πολυκαταστήματα” Όπως είπε, οι επισκέψεις σε καταστήματα οι αγορές θα πρέπει να γίνονται με ραντεβού στις μεγάλες πόλεις και με τον «κόφτη» των τριών ωρών του 13032.

“Το πιο βασικό όμως από όλα είναι ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να φορούν μάσκες υψηλής προστασίας και οι πελάτες είτε μάσκα υψηλής προστασίας είτε διπλή μάσκα” επεσήμανε ο κ. Βασιλακόπουλος. Εκτίμησε, μάλιστα, πως αν ανοίξει το λιανεμπόριο με αυτόν τον τρόπο πολλοί εργαζόμενοι θα βρίσκονται στις δουλειές τους, ενώ άλλοι θα πάνε να ψωνίσουν και με αυτόν τον τρόπο θα μειωθούν οι επικίνδυνες επαφές.

“Εμείς αυτό το λεγαμε και το ζητούσαμε εδώ και πολύ καιρό. Ζητούσαμε να εξαιρεθούν από το λοκντάουν τα μικρά μαγαζιά με την τήρηση των μέτρων φυσικά τα οποία τηρήαμε με ευλάβεια και πριν μας κλείσουν. Δυστυχώς χάσαμε πολύ χρόνο, πολλές από τις προτάσεις που κάναμε από περυσι βλέπουμε να τις προτείνουν οι ειδικοί. Εμείς ως μη ειδικοί εκφράζαμε τη λογική. Τώρα ερχονται στα λόγια μας” επισημαίνει μιλώντας στο thesseconomy ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Κοσμάς Καλογιάννης. Όπως είπε ο ίδιος “όταν αρχίσει να λειτουργεί το μικρό λιανεμπόριο, τότε θα δούμε τα προβλήματα που θα έχουν ήδη προκύψει, τότε θα δούμε ποιοι έμποροι θα επιβιώσουν και ποιοι όχι. Υπενθυμίζω ότι σε πολλές χώρες της Ευρώπης τα μικρά μαγαζιά παρέμειναν ανοικτά” τόνισε ο κ. Καλογιάννης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *