Saturday , 20 April 2024

Θεόδωρος Καράογλου:”Στηρίζουμε το επιχειρείν γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο θα πετύχουμε το ζητούμενο, που είναι η ανάπτυξη”

Ξεχωριστό κεφάλαιο στην επίσκεψη του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) στο νομό Σερρών αποτέλεσαν οι επισκέψεις του σε παραγωγικές μονάδες της περιοχής, όπως η επιχείρηση “Δρομέας”, η γαλακτοβιομηχανία “ΚΡΙ ΚΡΙ” και το εργοστάσιο ζάχαρης (ΕΒΖ).

“Με τον κ. Παπαπαναγιώτου συζητήσαμε για τις προοπτικές της επιχείρησης, καθώς περίπου το 75% με 80% της δράσης της βασίζεται στις εξαγωγές”, δήλωσε ο κ.Καράογλου μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του “Δρομέα”, Αθανάσιο Παπαπαναγιώτου και σημείωσε πως “πρέπει να στηρίζουμε το επιχειρείν, πρέπει να στηρίζουμε τους επιχειρηματίες γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο θα πετύχουμε το ζητούμενο, που είναι η ανάπτυξη”.

Στη συνάντηση που είχε ο κ. Καράογλου με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας “ΚΡΙ ΚΡΙ”, Παναγιώτη Τσινάβο, ενημερώθηκε για την υλοποίηση της νέας επένδυσης, ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ με ίδια κεφάλαια την τριετία 2019-2021, σκοπός της οποίας είναι η επέκταση της παραγωγικής δραστηριότητας στο γιαούρτι και την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων παγωτού.

Τέλος, ο υφυπουργός Εσωτερικών ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΕΒΖ στο Λευκώνα, χώρο ο οποίος ήταν κλειστός για περίπου 10 χρόνια και ετοιμάζεται να επαναλειτουργήσει σε λίγους μήνες.

“Η κυβέρνηση στηρίζει κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία και ιδιαίτερα εκείνες που ενεργοποιούν εγκαταλελειμμένες μονάδες, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας”, υπογράμμισε ο κ. Καράογλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *