Friday , 19 April 2024

Θυελλώδεις άνεμοι σε πελάγη και στεριά – Χιονοπτώσεις κυρίως στην Στερεά Ελλάδα

Μέχρι και τα 10 μποφόρ φτάνει η ένταση των θυελλωδών βόρειων ανέμων σε πολλές θαλάσσιες ςεριοχές της χώρας, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, με αποτέλεσμα τη διακοπή του μεγαλύτερου μέρους των θαλάσσιων συγκοινωνιών, ενώ λόγω των χιονοπτώσεων έχει διακοπεί η κυκλοφορία φορτηγών οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θήβας, από το ύψος της Μάνδρας όπως και η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Χιονοπτώσεις σημιεώθηκαν και στην ορεινή Χαλκιδική, όπως και στον Δήμο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, συγκεκριμένα στον Σοχό, τον Ασκό, και το Βερτίσκο.

Σύμφωνα, δε, με τον προγνώστη του καιρού της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου, η ένταση των ανέμων έφτασε τα 12 μποφόρ στην Αριδαία Πέλλας και τη Νάξο και τα 10 μποφόρ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τον σταθμό της ΕΜΥ στο αεροδρόμιο.

Όσον αφορά τα πλοία, παραμένει σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ στον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκετελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Κλειστές είναι, συγκεκριμένα, οι γραμμές Αρκίτσα-Αιδηψός, Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, Κυλλήνη-Ζάκυνθος, Κυλλήνη-Κεφαλλονιά, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη και Λιμένας Θάσου-Σαμοθράκη, όπως και το πορθμείο Ρίου-Αντιρρίου. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα, καλοούνται πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, για τις αλλαγές που θα υπάρξουν στο δρομολόγια, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *