Thursday , 28 March 2024

Θωμαΐδης : “Θα φτάσουμε τα 10.000 κρούσματα την ημέρα αν δεν εμβολιαστούμε”

Πρόβλεψη για 10.000 κρούσματα ημερησίως από τον Σεπτέμβριο αν δεν εμβολιαστούν όλοι  έκανε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης.

“Με την επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου θα υπάρξει μια περαιτέρω διάδοση της πανδημίας στην Αττική, που μπορεί να κορυφωθεί στο διάστημα από 16 έως 20 Σεπτεμβρίου, και θα επιφέρει πίεση στο σύστημα Υγείας του λεκανοπεδίου” είπε ο κ. Θωμαΐδης μιλώντας στο ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

Τόνισε πως εάν ενταθούν οι εμβολιασμοί δεν θα φτάσουμε στα 10.000 κρούσματα ημερησίως, όπως προβλέπουν πολλοί επιστήμονες. “Εάν εμβολιαστούμε, έχουμε μεγάλες πιθανότητες να μη δούμε τέτοια νούμερα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Αν δεν εμβολιαστούμε, όμως, είναι πολύ πιθανό να το δούμε αυτό το κύμα. Ή θα εμβολιαστούμε, ή θα νοσήσουμε. Δεν υπάρχει κάτι άλλο” επεσήμανε ο κ. Θωμαΐδης.

Κάλεσε τους πολίτες να κάνουν έστω και την πρώτη δόση, όσοι περισσότεροι μπορούν, ώστε ένα μέρος του πληθυσμού να αποκτήσει ανοσία που θα επιτρέψει να μην έχουμε τόσες πολλές εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *