Friday , 26 April 2024

Θύμα της γραφειοκρατίας εκπαιδευτικός με αναπηρία άνω του 80%-Εδώ και ένα μήνα αναμένει από το υπουργείο Παιδείας να της χορηγήσει βεβαίωση για την…αναπηρία!

Του Γ. Κατσιάνη

Σε… Γολγοθά έχει εξελιχθεί η υπόθεση μιας εκπαιδευτικού με αναπηρία άνω του 80%,η οποία εδώ και ένα μήνα προσπαθεί να αποδείξει ότι αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα!

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, η περιπέτεια της εκπαιδευτικού ξεκίνησε στα τέλη Μαΐου όταν επιχείρησε να υποβάλλει την φορολογική της δήλωση.

Για κακή της τύχη, το ετήσιο εισόδημα αντί να εμφανιστεί στο έντυπο Ε1 του taxisnet στον κωδικό 619 (εισοδήματα που απαλλάσσονται του φόρου ή φορολογούνται με ειδικό τρόπο… αναπήρων που υπέστησαν βλάβη κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους), εμφανίστηκε στον κωδικό 301 (εισοδήματα από μισθωτή εργασία)!!

“Στη συνέχεια,η πελάτισσα μου απευθύνθηκε στο τμήμα Μισθοδοσίας του υπουργείου Παιδείας να της χορηγήσουν βεβαίωση αποδοχών, μέσω της οποίας θα αποδεικνύονταν ότι είναι άτομο με αναπηρία άνω του 80%”, δήλωσε ο λογιστής της εκπαιδευτικού.

Ωστόσο, παρά την συνεχή επικοινωνία της εκπαιδευτικού με το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Παιδείας, μέχρι στιγμής δεν έχει διορθωθεί το λάθος, με αποτέλεσμα η ίδια να εμφανίζεται φορολογικά, ως μισθωτός, γεγονός που σημαίνει ότι δεν δικαιούται φοροαπαλλαγών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *