Friday , 29 March 2024

Θ.Καράογλου: Βελτίωση και ανάπτυξη των υποδομών της ύδρευσης και επέκταση του δικτύου αποχέτευσης από την ΕΥΑΘ Παγίων

Αύριο το πρωί – συγκεκριμένα στις 12.00 – ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, θα επισκεφθεί την περιοχή του Φοίνικα για να επιθεωρήσει τις εργασίες καθαρισμού που ξεκίνησε η ΕΥΑΘ Παγίων στο αγροτεμάχιο (επί της οδού Ικάρων, πλησίον της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών) όπου τη δεκαετία του 1960 κατασκευάστηκε το πρώτο σύστημα βιολογικού καθαρισμού λυμάτων της Θεσσαλονίκης, που ήταν και το πρώτο που λειτούργησε στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Καράογλου θα ενημερωθεί από τον Πρόεδρο της ΕΥΑΘ Παγίων, Αθανάσιο Τζακόπουλο, για το πρόγραμμα αποκατάστασης και περαιτέρω αξιοποίησης του χώρου, αφού η συγκεκριμένη έκταση αποτελεί περιβαλλοντικό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης. Οι εργασίες καθαρισμού του αγροτεμαχίου από την υψηλή βλάστηση προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς, καθώς τα τελευταία χρόνια παρουσίαζε εικόνα εγκατάλειψης.

Ο κ. Καράογλου δήλωσε σχετικά: “Η βελτίωση και ανάπτυξη των υποδομών της ύδρευσης και η επέκταση του δικτύου αποχέτευσης βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της διοίκησης της ΕΥΑΘ Παγίων, η οποία εποπτεύεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης).

Ήδη, προχωρά η σύνταξη των μελετών για την αποχέτευση των ακαθάρτων στον οικισμό Ν. Αγχιάλου του Δήμου Χαλκηδόνος. Επιλύοντας ένα χρονίζον πρόβλημα αναβαθμίζουμε τον οικισμό και ανακουφίζουμε τους κατοίκους του, με τις εργασίες να ξεκινούν εντός του 2021 και το έργο να χρηματοδοτείται από την ΕΥΑΘ Παγίων. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την ολοκλήρωση του δικτύου Τριλόφου-Καρδίας.

Σχετικά με το χώρο όπου λειτούργησε το πρώτο σύστημα βιολογικού καθαρισμού της Θεσσαλονίκης στην περιοχή του Φοίνικα, προχωρούμε στον ευπρεπισμό και στην αποκατάστασή του για να μπορέσουμε να τον αξιοποιήσουμε και να αναδείξουμε τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις που παραμένουν ανενεργές από το 1996″.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *