Saturday , 27 April 2024

Θ.Καράογλου: “Η Βοσνία– Ερζεγοβίνη εξελίσσεται σε επικίνδυνα ασταθή “κρίκο” των Δυτικών Βαλκανίων”

Την ανησυχία του ότι η Βοσνία – Ερζεγοβίνη «εξελίσσεται σε επικίνδυνα ασταθή “κρίκο” των δυτικών Βαλκανίων», εκφράζει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Θεσσαλονίκη, Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος ήταν παρατηρητής στις εθνικές εκλογές που έγιναν στη χώρα στις 2 Οκτωβρίου, ως επικεφαλής της ελληνικής Αντιπροσωπείας στον ΟΑΣΕ.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο κ. Καράογλου επισήμανε ότι οι πληγές του πολέμου δεν έχουν κλείσει, πρέπει να γίνουν όλες οι κατάλληλες ενέργειες ούτως ώστε να μην ζωντανέψει το «φάντασμα» του διχασμού, η Ευρώπη να έχει το νου της στραμμένο στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ενώ το ζητούμενο είναι να αποκτήσει ευρωπαϊκή προοπτική.

Ο ίδιος θεωρεί ως το βασικό συμπέρασμα της εκλογικής διαδικασίας την εκλογική συντριβή του Προέδρου Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς (διεκδίκησε την επανεκλογή στο Τριμελές Συλλογικό Προεδρείο της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, ως εκπρόσωπος της Βοσνιακής Μουσουλμανικής Εθνικής Κοινότητας), προσωπικού φίλου του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τον στήριξε φανερά με όλες του τις δυνάμεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *