Thursday , 18 April 2024

Θ.Καράογλου: Θα αξιοποιήσουμε το βέτο για την ένταξη του γειτονικού κρατιδίου στην Ε.Ε. για να αλλάξουμε ό,τι μπορούμε από την απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών

“Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μια Κυβέρνηση υψηλών προσδοκιών από τον ελληνικό λαό, και καλά κάνει ο ελληνικός λαός, υπάρχουν πολλά προβλήματα μπροστά μας και υπάρχει μια πολύ δύσκολη αποστολή. Θα πρέπει να μην διαψεύσουμε τις προσδοκίες του ελληνικού λαού, θα πρέπει να καταθέσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, να δουλέψουμε σκληρά και το καλοκαίρι, ξεκινώντας από σήμερα κιόλας, έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις που έχει ο ελληνικός λαός”, δήλωσε ο νέος υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, κατά την προσέλευσή του στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία της Κυβέρνησης.

Ερωτηθείς για το τι θα κάνει το δικό του υπουργείο, για τα προβλήματα που υπάρχουν με τα Σκόπια για τα μακεδονικά προϊόντα, ο κ.Καράογλου απάντησε:

“Για εμάς το εθνικό ζήτημα, το θέμα δηλαδή της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών, ήταν πάρα πολύ σημαντικό σε όλη την προεκλογική ατζέντα. Όπου και αν πηγαίναμε οι πολίτες πάντα βάζανε το ζήτημα αυτό, επομένως είναι ένα θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε σοβαρότητα. Η ΝΔ είναι ένα κόμμα που λέει ότι δεν έχει κλείσει το θέμα αυτό, είναι πάρα πολύ ζωντανό, είναι κάτι το οποίο μας πληγώνει, η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια απαράδεκτη, μια επιζήμια συμφωνία. Αυτό το όπλο λοιπόν που έχουμε – και είναι πάρα πολύ σημαντικό όπλο – το βέτο για την ένταξη του κρατιδίου στην Ε.Ε., θα το αξιοποιήσουμε, θα το χρησιμοποιήσουμε όσες φορές χρειαστεί για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, να αλλάξουμε ό,τι μπορούμε από την απαράδεκτη αυτή Συμφωνία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *