Thursday , 28 March 2024

Θ. Καράογλου: “Να συσπειρωθούμε γύρω από τον κοινό στόχο, ώστε τα φετινά Χριστούγεννα να είναι οι τελευταίες γιορτές με περιοριστικά μέτρα”

Μήνυμα συσπείρωσης γύρω από τον κοινό στόχο τα φετινά Χριστούγεννα να είναι οι τελευταίες γιορτές με περιοριστικά μέτρα έστειλε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, μέσω της τηλεδιάσκεψης που διοργάνωσε σήμερα με τις Αρχές και τους φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κάλεσε τους συμμετέχοντες να αναλάβουν πρωτοβουλίες που θα αποτρέψουν φαινόμενα συνωστισμού στα εμπορικά καταστήματα που λειτουργούν με την πρακτική του click away και να προχωρήσουν στη λήψη κάθε αναγκαίας δράσης που θα εμποδίσει την αναζωπύρωση της πανδημίας. “Πέραν του καθημερινού αριθμού των κρουσμάτων και της πίεσης που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καλούμαστε να διαχειριστούμε την κόπωση της κοινωνίας και την αδημονία που υπάρχει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Ισορροπούμε ανάμεσα στο “θέλω” των ημερών και το “πρέπει” που μας αφορά όλους, με το δεύτερο να είναι πιο ισχυρό προκειμένου να αποφύγουμε ένα πολύ βαρύ τρίτο κύμα της πανδημίας” τόνισε.

Αναφορικά με τα φετινά Χριστούγεννα, ο κ. Καράογλου σημείωσε πως θα είναι διαφορετικά. “Θα γιορτάσουμε φορώντας μάσκα, κρατώντας αποστάσεις και τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Καλούμαστε να το κάνουμε πράξη, διότι ο κίνδυνος μιας νέας έξαρσης του ιού είναι πιθανός” εξήγησε, επισημαίνοντας πως μέχρι να ξεκινήσει ο εμβολιασμός η ατομική και συλλογική ευθύνη που μας διέπει είναι η πρώτη γραμμή άμυνα απέναντι στον Covid-19. “Καλούμαστε να συσπειρωθούμε γύρω από τον κοινό στόχο ώστε τα φετινά Χριστούγεννα να είναι η τελευταία φορά που θα κάνουμε γιορτές με περιοριστικά μέτρα. Η τελευταία φορά που θα κάνουμε γιορτές χωρίς να μπορούμε να αγκαλιάσουμε τους δικούς μας ανθρώπους“, πρόσθεσε.

Τέλος, μιλώντας για την οικονομική διάσταση της πανδημίας, ο κ. Καράογλου ανέφερε πως οι κυβερνητικές πολιτικές για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων “θα εμπλουτίζονται και θα επεκτείνονται για όσο χρειαστεί και το 2021, αφού απόλυτη προτεραιότητά μας είναι να σταθούμε κοντά στην κοινωνία“.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) με τις Αρχές και τους φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου κ. Ευάγγελος Γερολιόλιος, ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Αναστάσιος Μανώλας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κατερίνης κ. Κώστας Λιακόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας και Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Γιώργος Χατζηγεωργίου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας κ. Ηρακλής Τσανικίδης και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πιερίας κ. Διονύσης Φόλιος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *