Thursday , 28 March 2024

Θ.Καράογλου στο δ.σ. του ΣΕΒΕ: “Μετασχηματίζουμε την ελληνική οικονομία σε μια ανοικτή, εξωστρεφή και ευρωπαϊκή οικονομία”

“Το 2020 να σηματοδοτήσει την αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας και του Έθνους μας” ευχήθηκε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, χαιρετίζοντας την πρώτη συνεδρίαση του Συνδέσμου Εξαγωγέων για τη νέα χρονιά.

Απευθυνόμενος προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒΕ, ο κ. Καράογλου έκανε ειδική αναφορά στην ανθεκτικότητα που επέδειξαν οι ελληνικές εξαγωγές τα χρόνια της κρίσης, αποδεικνύοντας την εξαιρετική δυναμική που διαθέτει η χώρα μας.

“Τώρα που ο τροχός γυρίζει και η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται διαρκώς ήρθε η ώρα να κεφαλαιοποιήσουμε αυτήν τη δυναμική, αναδεικνύοντας και ενισχύοντας την εξωστρέφεια του ελληνικού επιχειρείν. Η Κυβέρνηση πορεύεται βάσει ενός στρατηγικού σχεδίου που εστιάζει στις άμεσες ανάγκες και στις μακροπρόθεσμες προοπτικές του εξαγωγικού τομέα” ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Ισχυρές εξαγωγές συνεπάγονται ισχυρή τοπική, περιφερειακή και εθνική οικονομία” πρόσθεσε ο κ. Καράογλου, εξηγώντας πως το μοντέλο της “κλειστής” οικονομίας που ακολουθούσε η Ελλάδα τις προηγούμενες δεκαετίες και το οποίο βασιζόταν κατά κύριο λόγο στην κατανάλωση, χωρίς να κοιτά πέρα από τις χώρες των Βαλκανίων, δεν έχει καμία θέση στο σύγχρονο κόσμο.   

 “Αυτός”, συνέχισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), “είναι ένας από τους κύριους λόγους που μετασχηματίζουμε την ελληνική οικονομία σε μια ανοικτή, εξωστρεφή και ευρωπαϊκή οικονομία η οποία βασίζεται στις εξαγωγές, στις επενδύσεις και την καινοτομία. Δίνοντας τη δυνατότητα στις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας να ανοίξουν τα φτερά τους, προσφέρουμε στην πατρίδα μας την ευκαιρία να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να παράξει πλούτο. Δική μας ευθύνη, ως Κυβέρνηση, είναι να διασφαλίσουμε ένα ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον το οποίο μέσα από τον περιορισμό των εμποδίων θα επιτρέπει στις επιχειρήσεις μας να είναι διεθνώς ανταγωνιστικές και να κάνουν παγκοσμίως γνωστό το made in Greece”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καράογλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *