Friday , 26 April 2024

Θ.Πλεύρης: Τέταρτη δόση εμβολίου για το νέο κορωνοϊό από τον Σεπτέμβριο για όλους

Τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού από τον Σεπτέμβριο προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Θα θέλαμε και στον κορωνοϊό να υπάρχει ένα εποχικό εμβόλιο, όπως της γρίπης, που να γίνεται μια φορά και να μη χρειάζεται να καλούμε επαναληπτικά τον πληθυσμό να εμβολιαστεί. Όμως το πιο πιθανό σενάριο για φέτος είναι να πάμε σε ενισχυτική δόση», ανέφερ σχετικά ο κ.Πλεύρης και πρόσθεσε πως θεωρεί “δεδομένο ότι μπαίνοντας στο φθινόπωρο θα υπάρξει θέμα εμβολιασμού σίγουρα του ευάλωτου πληθυσμού, ενώ η αίσθησή μου είναι ότι θα πάμε και στον γενικό πληθυσμό”.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας, πιθανότατα ο εμβολιασμός κατά του νέου κορωνοϊού θα γίνει με τη σειρά που γίνεται και στη γρίπη, δηλαδή θα ξεκινήσει με βάση την ηλικία, θα επεκταθεί στις ευάλωτες ομάδες και στη συνέχεια στον γενικό πληθυσμό. Ωστόσο, επισήμανε πως το αν θα είναι υποχρεωτική η τέταρτη δόση θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας, ενώ επίσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς κάποιων περιοριστικών μέτρων, επίσης ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *