Friday , 26 April 2024

ΙΑΤΑ: Στα 65-113 δισ. δολάρια το κόστος του κορωνοϊού για την αεροπορική βιομηχανία

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

Η εξάπλωση του κορονωϊού επηρέασε την αεροπορική βιομηχανία. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ η μείωση στην κίνηση του εξωτερικού αγγίζει το 15%.

Μιλώντας στο thesseconomy ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης Βύρων Θεολόγης σημείωσε ότι “οι ακυρώσεις ταξιδιών είναι πάρα πολλές, παρουσιάζουν κατακόρυφη πτώση, δεν υπάρχει πια ενδιαφέρον για ταξίδια και αυτό είναι επόμενο με όσα συμβαίνουν παγκοσμίως με τον κορωνοϊό. Έκθεση της ΙΑΤΑ αναφέρει ότι οι απώλειες στην αεροπορική βιομηχανία κυμαίνονται μεταξύ 65-113 δισ. δολάρια. Σκεφτείτε ότι η Lufthansa προχώρησε στην περικοπή 7000 πτήσεων. Βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά”.

Αναφερόμενος στο πώς βλέπει μελλοντικά να διαμορφώνεται η κατάσταση τόνισε : “Λέγαμε ότι ίσως “σώσουμε” το Πάσχα. Το ενδιαφέρον για το Πάσχα πλέον είναι στο ναδήρ και έτσι όπως πηγαίνουν τα πράγματα φοβόμαστε και για το καλοκαίρι”.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης επεσήμανε ότι “μη ξεγελιόμαστε. Σε τέτοιες περιπτώσεις , το πρώτο πράγμα που κάνει ο κόσμος είναι να κόψει τα ταξίδια. Η Ιταλία ήταν αγαπημένος προορισμός, με το Μιλάνο ως κέντρο της βιομηχανίας της μόδας, τη Ρώμη, τη Σικελία…Είχαμε τρομερές απώλειες από την Ιταλία”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *