Wednesday , 24 April 2024

Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας: “Επιτακτική ανάγκη να συμμορφωθούν οι πολίτες στις οδηγίες προφύλαξης από τον κορωνοϊό”

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

Να συμμορφωθούν οι πολίτες στις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ συνέστησε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου.
Μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και τον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη, τόνισε ότι οι πολίτες προστατεύοντας τον εαυτό τους προστατέουν και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που καλείται να σηκώσει το μεγάλο βάρος της διαχείρισης αυτής της επιδημικής κρίσης.

“Οι περισσότεροι γιατροί βρίσκονται σε καραντίνα εξαιτίας των κρουσμάτων κορωνοϊού και γίνεται μια ηρωική προσπάθεια από τους υπόλοιπους γιατρούς. Εδώ έχουμε μια παγκόσμια επιδημία και οφείλουν και οι πολίτες να προστατεύσουν εκτός από τον εαυτό τους και τους επαγγελματίες της Υγείας. Αυτή τη στιγμή οι γιατροί και οι νοσηλευτές θα βρεθούν ανυπεράσπιστοι από την επιπολαιότητα του πολίτη”.

Η κ. Μαστοράκου αναφέρθηκε και στην καταγγελία που έκανε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος που αποκάλυψε ότι στον Πύργο κάποια άτομα που θα έπρεπε να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω του κορωνοϊού, κυκλοφορούν ελεύθερα μη δίνοντας σημασία στους κανόνες ασφάλειας για τη δημόσια υγεία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *