Thursday , 18 April 2024

Ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων: «Τήρηση του νόμου δεν σημαίνει μόνο ελέγχους στα οχήματα μας αλλά και τήρηση του ωραρίου των σχολικών μετακινήσεων μέχρι τις 10 το βράδυ»

Υπέρ της τήρησης του νόμου που προβλέπει σχολικές μετακινήσεις μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέχρι τις 10 το βράδυ, τάσσονται οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων. 

Όπως τόνισαν τα μέλη του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης κατά τη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ο νόμος προβλέπει ρητά ότι «η άφιξη στον τόπο προορισμού ή η επιστροφή στο σχολείο ή σε χώρο που καθορίζεται από τον σύλλογο διδασκόντων/ουσών, πραγματοποιείται το αργότερο έως τις 10 μ.μ., όταν η εκδρομή πραγματοποιείται οδικώς».

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση του Συνδέσμου υπέβαλλε αίτημα για την πραγματοποίηση συνάντησης με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με τις πρωτοβάθμιες και τις δευτεροβάθμιες διευθύνσεις εκπαίδευσης  και με την διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης. 

«Μέλημα μας είναι να καταστήσουμε σαφές ότι τα τουριστικά λεωφορεία αποτελούν το πλέον ασφαλές μέσο μετακίνησης. Αυτό δεν επιτυγχάνεται μόνο με την διενέργεια εντατικών ελέγχων στα οχήματα μας αλλά με την τήρηση όλου του πλαισίου που αφορά τις σχολικές μετακινήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Μιχάλης Πεζίκογλου. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *