Friday , 19 April 2024

Ικανοποίηση του δημάρχου, Κ. Ζέρβα για την καθαριότητα, προανήγγειλε ανασχηματισμό στο διοικητικό σχήμα τον Σεπτέμβριο

Την πεποίθηση ότι η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης έχει κερδίσει «σε μεγάλο βαθμό» το στοίχημα της καθαριότητας, εξέφρασε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Πόλις, Πολίτης, Πολιτική» της TV100, ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε πως παρά το γεγονός ότι «έχει να γίνει πολλή δουλειά ακόμη» στον τομέα της καθαριότητας, θεωρεί ότι έχει γίνει «καλή δουλειά», την στιγμή που «από πρώτο πρόβλημα για τους πολίτες αυτή τη στιγμή είναι τρίτο-τέταρτο».                                                                         

«Εκείνο που θέλω τουλάχιστον για αυτήν την τετραετία είναι να κάνουμε όλα αυτά τα πράγματα που πρέπει και μπορούν να γίνουν στην πόλη μας», σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης  ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της αλλαγής του σχήματος της διοίκησης, τον προσεχή Σεπτέμβριο.                                                              

«Τον Σεπτέμβριο κλείνει ο χρόνος. Εκεί θα δούμε τι αλλαγές θα γίνουν στο διοικητικό σχήμα. Ό,τι έχει πάει καλά θα μπορεί να πηγαίνει καλύτερα και ό,τι δεν έχει πάει καλά θα πρέπει να αλλάξει», επισήμανε.                                                          

Μιλώντας για τις αστικές συγκοινωνίες, ο κ. Ζέρβας είπε πως «παραλάβαμε, σαν πόλη, μια τραγική κατάσταση με απαρχαιωμένο στόλο και χρέη. Αυτό ανατάσσεται. Δεν ανατάσσεται με τους ρυθμούς που θα επιθυμούσα».                                             

Απαντώντας σε ερώτηση για το σταθμό Βενιζέλου του Μετρό και το ενδεχόμενο καθυστερήσεων από προσφυγή στο ΣτΕ κατά της κατασκευής του με απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαίων, τόνισε πως «οι ίδιοι που προσφεύγουν στο ΣτΕ το έκαναν το 2014 και εξαιτίας τους χάσαμε όλα αυτά τα χρόνια και έξι χρόνια κάνουμε την ίδια συζήτηση. Αν δεν την είχαν κάνει αυτήν την προσφυγή τότε σήμερα θα συζητούσαμε για την ημέρα που θα χρησιμοποιήσουμε το μετρό για να πηγαίνουμε στις δουλειές μας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *