Saturday , 20 April 2024

ΙΟΒΕ: “Ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει με τη σημερινή παραγωγική διαδικασία και το σημερινό κράτος”

Κάθε άλλο παρά αισιόδοξη ήταν η εκτίμηση του γενικού διευθυντή του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), Νίκου Βέττα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Όπως τόνισε στο πλαίσιο της 6ης Prodexpo North, της μεγαλύτερης συνάντησης για την ακίνητη ακίνητη περιουσία που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, η ελληνική οικονομία έχει μείνει πίσω σε σχέση με χώρες όπως η Ισπανία και η Ιρλανδία, τονίζοντας πως η ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει με τη σημερινή παραγωγική διαδικασία και το σημερινό κράτος.

«Κάναμε επώδυνες βελτιώσεις αλλά υπάρχει απόσταση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βέττας και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίσει ότι θα παίξει με κανόνες μικρής, ανοιχτής, οικονομίας, που σημαίνει ότι πρέπει να δει πού θα μπει στον διεθνή καταμερισμό της εργασίας.

ΣΔΙΤ στην κτηματαγορά

Στην ανάγκη της σύμπραξης του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα για την αξιοποίηση των ακινήτων, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος.

«Η Θεσσαλονίκη έχει μεγάλες δυνατότητες, τεράστιο απόθεμα, διαθέτει το πολυπολιτισμικό στοιχείο, μια μοναδική σύνδεση της πόλης με τη θάλασσα», σημείωσε και τόνισε πως «ευθύνη των επιχειρηματιών είναι πέρα από το δικό μας ακίνητο που αξιοποιούμε να ενδιαφερόμαστε για την ευρύτερη περιοχή όπου βρίσκεται το ακίνητο, όπως είναι τα βιομηχανικά κτίρια», σημείωσε. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *