Saturday , 20 April 2024

Ιπποκράτειο: Εκκληση στους αιμοδότες να προσέλθουν για αιμοδοσία

Εκκληση στους αιμοδότες ώστε να προσέλθουν άμεσα για αιμοδοσία έκανε το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, επισημαίνοντας πως έχει δημιουργηθεί πανικός με την εξάπλωση του κορωνοϊού και είναι δραματική η μείωση των αποθεμάτων αίματος, πλάσματος και αιμοπεταλίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο πανικός που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού έχει ως αποτέλεσμα την δραματική μείωση των αποθεμάτων αίματος, πλάσματος και αιμοπεταλίων στην υπηρεσία μας.

Έτσι, αντιμετωπίζουμε πολύ μεγάλη δυσκολία να καλύψουμε με αίμα όχι μόνο τα προγραμματισμένα αλλά και τα έκτακτα περιστατικά, καθώς και τους πολυμεταγγιζόμενους ογκολογικούς ασθενείς, αλλά και τους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία.

Σας παρακαλούμε πολύ να μας στηρίξετε, όπως το πράττετε κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε δύσκολες καταστάσεις, και να προσέλθετε άμεσα να αιμοδοτήσετε.

Υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ζωές, όχι από τις επιπλοκές του κορωνοϊού, αλλά από την έλλειψη αίματος, πλάσματος και αιμοπεταλίων. Ας πολεμήσουμε τον πανικό με σωστή πληροφόρηση και ας μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνεύσει».

Απαραίτητη προϋπόθεση Να είστε απολύτως υγιείς και να μην έχετε ταξιδέψει εκτός Ελλάδος τις τελευταίες 28 ημέρες

ΩΡΑΡΙΟ ΑΙΜΟΛΗΨΙΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ: 08.30-14.00 ΚΑΙ 17.00-19.00 (εκτός απογεύματος Παρασκευής) ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ-ΑΡΓΙΕΣ: 09.00-12.00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *