Friday , 26 April 2024

Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Διατάχθηκε ΕΔΕ για το θάνατο βρέφους

Η τραγική κατάληξη του μόλις τεσσάρων εβδομάδων βρέφους την προηγούμενη Τρίτη (13/12/2022) στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης βύθισε σε πένθος τους γονείς του από το Βόλο και τη Διοίκηση του νοσοκομείου να διατάσσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Συγκεκριμένα μετά από καταγγελίες που έκαναν οι γονείς για χρηματισμό γιατρού και ιατρική αμέλεια του νοσοκομείου η διοίκηση διέταξε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Το ιστορικό

Από την πρώτη στιγμή που το βρέφος διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έπασχε από ένα σπάνιο σύνδρομο που αφορά 1 στα 40.000 παιδιά. Με εντολή των γιατρών το μωρό μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου και νοσηλεύτηκε μέχρι τις 13 του μηνός που άφησε την τελευταία του πνοή. Ο πατέρας του μωρού κατήγγειλε ότι χρημάτισε δύο φορές παιδοχειρουργό του νοσοκομείου για να χειρουργήσει το μωρό και να τους ενημερώσει για την πορεία της υγείας του. Φως στην υπόθεση θα ρίξει η ΕΔΕ που έχει διαταχθεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *